Australian Open: Fucsovics a 13. kiemeltet kapta – sorsolás

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.16. 09:40
null
Fucsovics Márton kiemelt ellenfelet kapott az Australian Open első fordulójában (Fotó: AFP)
Kisorsolták az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) főtáblájának párosítását. A legmagasabban rangsorolt magyar játékos, Fucsovics Márton az első fordulóban a 13. kiemelt Denis Shapovalovval találkozik, míg a nőknél Babos Tímea a lengyel Iga Swiatekkel.

 

Fucsovics Márton korábban még nem találkozott a nála hét évvel fiatalabb Shapovalovval. A Tel-Avivban született kanadai teniszező 2017 óta profi az ATP honlapja szerint, és eddig egy tornagyőzelemmel büszkélkedhet az ATP égisze alatt. A 20 éves bal kezes játékos 13. a világranglistán, Fucsovics jelenleg a 66.

A férfiaknál az első kiemelt Rafael Nadal a bolíviai Hugo Delliennel kezd a főtáblán, a harmadik helyen rangsorolt Roger Federer az amerikai Steve Johnsonnal, míg Novak Djokovics (2.) ellenfele a német Jan Struff lesz az első fordulóban.

A nőknél Babos Tímea – az egyetlen magyar főtáblás, miután Jani Réka és Bondár Anna is kiesett a selejtezőben – a 18 éves Iga Swiatekkel találkozik. A lengyel teniszező (56. a világranglistán) még nem nyert tornát a WTA égisze alatt, míg Babos már 25-öt is (hármat egyesben, 22-t párosban), egymással még nem játszottak. Az első helyen rangsorolt Ashleigh Barty az ukrán Leszja Curenkóval kezd, míg a második kiemelt Karolína Plísková Babos párospartnerével, Kristina Mladenoviccsal.

Az Australian Open hétfőn kezdődik.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik