Sarapova újabb tarolása - 4 meccs, 5 vesztett játék

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 11:26
null
Marija Sarapova lehengerlő formában menetel Melbourne-ben (Fotó: Action Images)
Újabb meggyőző győzelmével már negyeddöntős a női egyes második kiemeltje, Marija Sarapova az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. Az oroszok kiválósága ezúttal a belga Kirsten Flipkenst intézte el nagyon simán, és a következő fordulóban honfitársa, az Angelique Kerbert meglepetésre búcsúztató Jekatyerina Makarova ellen játszik.

 

Sarapova elképesztő formát mutat eddig az Australian Openen: az imponáló még viszonylag visszafogott jelző arra, amit mutat, hiszen két 6:0, 6:0-s sikerrel nyitott, majd Venus Williamst is könnyedén intézte el. A Flipkens elleni első szett ugyan az eredmény által sugalltnál szorosabb volt – 43 percig tartott –, de a 6:0, 6:1-es végkimenetel azt jelenti, hogy továbbra is mindössze öt játékot bukott el Melbourne-ben, és szettvesztésnek még csak a közelébe sem került.

„Igazán boldog vagyok, hogy ilyen jól megy a tenisz, de még csak a negyeddöntő következik, és most jön a neheze” – mondta a torna 2008-as bajnoka, egyszersmind jelezve, hogy számára csak a végső győzelem lehet cél.

Ugyanezen az ágon Li Na és Agnieszka Radwanska is kétjátszmás sikerrel vette a negyedik fordulót: a kínai lány a német Julia Görgest, míg a lengyel a szerb Ana Ivanovicsot múlta felül, így a következő körben egymással néznek farkasszemet az elődöntőbe kerülésért.

A férfiaknál két spanyol jutott először a nyolc közé: David Ferrer a japán Nisikori Keit verte meg három szettben, míg Nicolás Almagro szűk két játszma alatt lépett tovább Janko Tipszareviccsel szemben, miután a szerb a saroksérülése miatt feladta ellene a mérkőzést a második szett végén.

Tomás Berdych negyeddöntőbe vezető útja is csak a végén volt döcögős a dél-afrikai Kevin Anderson ellen. Az összecsapás első két játszmája viszonylag simán alakult, Berdych több bréklabda-lehetőséget is kidolgozott, néhányat ki is használt közülük, ennek megfelelően kétszettes előnyre tett szert. Anderson azonban nem adta meg könnyen magát: a harmadik játszma óriási küzdelmet és rövidítést hozott.

A tie-break sem alakult simán, hiszen maratoni hosszúságúra nyúlt, miután mindkét fél rendkívül figyelt az adogatásaira, végül a 27. és a 28. pont hozott döntést, és a cseh örülhetett a győzelemnek.

Berdych ellenfele a következő körben a világelső Novak Djokovics és a 15. kiemelt Stanislas Wawrinka csatájának győztese lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 4. FORDULÓ – EREDMÉNYEK ÁGRAJZ SZERINT
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Vesznyina (orosz)
Wozniacki (dán, 10.)–Kuznyecova (orosz)
S. Williams (amerikai, 3.)–Kirilenko (orosz, 14.)
Jovanovszki (szerb)–Stephens (amerikai, 29.)
Li Na (kínai, 6.)–Görges (német, 18.) 7:6, 6:1
A. Radwanska (lengyel, 4.)–Ivanovics (szerb, 13.) 6:2, 6:4
Makarova (orosz, 19.)–Kerber (német, 5.) 7:5, 6:4
Sarapova (orosz, 2.)–Flipkens (belga) 6:1, 6:0
FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ – EREDMÉNYEK ÁGRAJZ SZERINT
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 15.)
Berdych (cseh, 5.)–K. Anderson (dél-afrikai) 6:3, 6:2, 7:6
Ferrer (spanyol, 4.)–Nisikori (japán, 16.) 6:2, 6:1, 6:4
Almagro (spanyol, 10.)–Tipszarevics (szerb, 8.) 6:2, 5:1-nél Tipszarevics feladta
Chardy (francia)–Seppi (olasz, 21.)
Simon (francia, 14.)–Murray (brit, 3.)
Tsonga (francia, 7.)–Gasquet (francia, 9.)
Raonic (kanadai, 13.)–Federer (svájci, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik