Aus. Open: Fucsovicsék súlyos vereséget szenvedtek párosban

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.16. 06:58
null
Fucsovics Mártonék kikaptak párosban (Fotó: Getty Images, archív)
Fucsovics Márton és a román Marius Copil 50 perc alatt 6:3, 6:1-re kikaptak a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit duótól az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) páros versenyének első fordulójában.

 

Nem a magyarok napja volt a szerdai az Australian Openen: Babos Tímea után Fucsovics Márton is búcsúzott, igaz, ő „csak” párosban. A nyíregyházi teniszező a román Marius Copil oldalán 50 perc alatt bukott el 6:3, 6:1-re a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit kettőssel szemben.

Bambridge 51., O'Mara 55. a párosok világranglistáján, tehát a műfajban sokkal jobbnak, tapasztaltabbnak számítanak, mint Fucsovics (223.) és Copil (546.), ettől függetlenül a magyar, román duó igencsak gyenge teljesítményt produkált.

„A páros másik sportág, pláne, ha olyan szinten játsszák, mint az ellenfeleink. Fantasztikusan szerváltak, nagyszerűen teljesítettek, minden bejött nekik. Mi egyéni játékosok vagyunk, mindketten nyertünk kedden – nem mondom, hogy könnyelműen vettük a meccset, de a fejünkben ott volt, hogy csütörtökön ismét pályára lépünk, a páros játékosok viszont csak erre fókuszáltak. Nem tudtunk mit csinálni, ha beütöttük az első szervát, akkor is elütötték mellettünk a labdát. Aztán úgy voltunk vele, akkor minek megfeszülni? A második játszma elején rögtön brékeltek, mi a szervájuknál pedig pontot is alig nyertünk, szóval éreztük, hogy nincs esélyünk. Ilyenkor már sokkal óvatosabban áll oda az ember, próbál tartalékolni az energiával” – mondta a Nemzeti Sportnak Fucsovics a mérkőzést követően.

Fucsovicsra csütörtökön a 11. kiemelt horvát Borna Coric elleni mérkőzés vár az egyesek versenyében, a hármas pálya második találkozója lesz az övék.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ
Bambridge, O'Mara (britek)–Fucsovics, Copil (magyar, romániai) 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik