KLEIN RON (Melbourne) 2019.01.22 08:36 Frissítve: 2019.01.22 08:54

Aus. Open: Fucsovics úgy érzi, kiesett a ritmusból

Babos Tímea a női párosbeli győzelemnek örül, a nem sokkal a továbbjutást követő vegyes párosbeli kiesésnek természetesen nem – ahogyan Fucsovics Márton sem. A két magyar teniszező rövid értékelése a helyszínről.

 

„Örülünk, hogy végre együtt tudtunk játszani, és a nehéz sorsolás ellenére nyertünk egy mérkőzést – mondta a vegyes párosbeli találkozót követő sajtótájékoztatón Babos Tímea. – A női páros után bő egy órám volt a pihenésre, de ez nem befolyásolta a vegyes párosbeli eredményt, sőt szerintem jobban is ritörnöztem a második meccsen. Az ellenfél fantasztikusan játszott, Melichart jól ismerem, játszottam már ellene, tudom, hogy remekül szervál, de a hálónál azért szokott hibázgatni, most viszont kiválóan teljesített. Soaressel pedig vegyes párosoztam korábban, ő nagyszerű teniszező, stabilan lehet rá számítani.”

 
Babos és Mladenovic remek játékkal a legjobb négy között az Australian Openen!
47 perc alatt kapott ki Babos és Fucsovics párosa

Babos a női párosról elmondta, az volt a céljuk Kristina Mladenoviccsal, hogy egyre stabilabban teljesítsenek, az pedig pozitív az adogatójátékukat nézve, hogy ellenfelüknek bréklabdája sem volt. Az elődöntőre utalva hozzátette, egy Grand Slam-torna végjátékában nincs könnyű meccs, a Jennifer Broady, Alison Riske amerikai duó kemény riválisokat győzött le – de nagyon várják már az összecsapást.

„Szombaton játszottam legutóbb tétmérkőzést, volt két nap pihenőm, és most úgy éreztem magam a pályán, mintha egy teljesen új tornára kerültem volna, kiestem a ritmusból. Igaz, edzettem, de az nem olyan, mintha napról napra mérkőzéseket játszanék” – árulta el Fucsovics Márton, aki legközelebb a szófiai ATP-versenyen lép pályára, majd Rotterdam, Marseille és Dubai következik.

A Babossal közös vegyes párosukkal kapcsolatban hozzátette: reméli, az év hátralévő Grand Slam-tornáin is együtt indulhatnak, és jobb eredményeket érnek el.

2020.01.28 02:59:22

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Babos Tímea és Kristina Mladenovic két szettben múlta felül Cori Gauffékat Melbourne-ben.

2020.01.26 09:03:03

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A svájci ötvenhetedszer jutott GS-tornán a legjobb nyolc közé, ám Fucsovics is tett egy újabb lépést előre.

2020.01.24 23:22:43

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül jobb egy szakember csak azért, mert nem magyar.