Aus. Open: Federer lesz Fucsovics nyolcaddöntős ellenfele!

H.T., T. I.H.T., T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 14:59
null
Federer elképesztő végjáték után jutott be a legjobb 16 közé (Fotó: AFP)
Az Australian Open harmadik körében a világranglista-3. Roger Federer öt szettben, drámai végjátékban legyőzte John Millmant. A nyolcaddöntőben így Fucsovics Márton–Roger Federer összecsapást rendeznek.

Döcögősen indult a mérkőzés Roger Federer számára, aki nem igazán találta meg a saját játékát az első szettben – kétszer is elvesztette saját adogatását, míg ausztrál ellenfele magabiztosan teniszezett. A svájci 14 ki nem kényszerített hibát ütött az első játszmában, amit az ausztrál húzott be 6:4-re.

A két játékos egyébként ezt megelőzően eddig egyszer találkozott egymással Grand Slam-tornán, 2018-ban a US Openen Millman 3:1-re nyert a negyeddöntőben.

A második szettben már jobban ment a játék Federernek, mind a két játékos hozta a saját adogatását, majd a nagyon fontos rövidítésben a svájci diadalmaskodott 7–2-re. Ebből merített erőt a hatszoros AusOpen-győztes, a harmadik szettben koncentráltabb is volt, 6:4-re nyert.

Millman azonban nem adta fel, folytatta agresszív játékát, aminek meg is lett az eredménye a negyedik szettben. Az ausztrál fontos pillanatban tudott brékelni, 6:4-re megnyerte a játszmát, így döntő szett következett.

Az ötödik szettben 1:1-nél brékelt Millman, majd Federer részéről azonnal jött a visszabrék. 3:3-nál ismét brékelhetett volna az ausztrál, de a svájci hárította a két bréklabdát és megnyerte a játékot. Federer továbbra sem játszott igazán jól, fontos pillanatokban többször is kettős hibát ütött, ennek ellenére fogadhatott a győzelemért. Milman nem hagyta magát, jöhetett a szuper tie-break: jól kezdett az ausztrál, 3–0-ra elment, majd már 8–4 is volt neki, aztán jött, amire talán senki nem számított…

Federer sorozatban hat pontot nyert, 10–8-ra behúzta a szuper tie-breaket! De hogy! Szó szerint a sírból hozta vissza a svájci, minden tartalékát mozgósította, és annak ellenére, hogy ez előtt majdnem minden összejött Millmannek, most fordult a kocka. Federer hatalmasat küzdött és bejutott a legjobb 16 közé.

Roger Federer ellenfele a nyolcaddöntőben Fucsovics Márton lesz. A találkozó magyar idő szerint vélhetően vasárnap reggel kezdődik.

A 38 éves klasszis a 100. sikerét aratta az Australian Openen. Wimbledonban 101-nél jár. Rajta kívül soha, senki nem tudott ennyi mérkőzést nyerni két különböző Grand Slam-tornán.

Nagyon nagy mérkőzést játszott John. Ez az őszinte véleményem, nagyon jó srác, nagyot harcolt. A hajrában jó döntéseket hoztam, oda tudtam figyelni, még ha az eleje nem is sikerült jól. Elsősorban az adogatásommal próbáltam zavarba hozni, nem túl magas játékos, cserébe nagyon gyors, így az alapvonalról könnyen dominálja a játékot. A szerváimat kellett összeraknom. Semmi probléma nincs azzal, ha a hazai közönség a hazai játékos mögé áll. Ugyanazok ülnek a nézőtéren, akik tegnap értem is szurkoltak. Teljesen érthető, ha ilyenkor Johnnak szorítanak. Ez nem személyes kérdés. Óriási élmény így is itt lenni– fogalmazott Federer a 4 óra 7 perc küzdelem után.

A játéknap korábbi mérkőzéseiről IDE KATTINTVA olvashat!

FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Federer (svájci, 3.)–Millman (ausztrál) 4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6

Korábban:
Fucsovics Márton (magyar)–Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik