Aus. Open: elődöntőbe jutott a kanadai tinédzser

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 05:15
null
Eugenie Bouchard pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el (Fotó: Action Images)
A szerb Ana Ivanovics legyőzésével életében először jutott Grand Slam-elődöntőbe a kanadai szupertehetség, Eugenie Bouchard, aki két és fél óra alatt elért győzelemmel lett hazája első Australian Open-elődöntőse. A 19 éves teniszező a legjobb négy között a Flavia Pennettát nagyon simán, 6:2, 6:2-re legyőző Li Nával találkozik.

 

Miután az egész női mezőnynek nagy szívességet tett Ana Ivanovics Serena Williams legyőzésével, a következő körben búcsúzott is az Australian Opentől. Marketing-szempontból nem tett rosszat a versenynek, hogy a „szépségek csatája” több mint két és fél órán át tartott, és végül az eddig sokak számára ismeretlen kanadai Eugenie Bouchard nyert.

„Próbáltam harcolni és nagyon keményen támadni. Az edzőim annyit tanácsoltak hogy élvezzem a meccset. Türelmetlen játékos vagyok, úgyhogy a legfontosabb az volt, hogy nyugodtságot erőltessek magamra – nyilatkozta a pályán a mosolygós kanadai, aki a Li Na elleni csütörtöki elődöntőre is kitért. – Minden lehetőséget meg kell ragadnom majd ellene, játszottam már vele, tudom, hogy mire számíthatok.”

A negyedik helyen kiemelt kínai versenyző a negyeddöntőben az olasz Flavia Pennettát búcsúztatta, akinek nem fért bele, hogy a 67 perc alatt elveszített meccsen ötször is elveszítette az adogatójátékát.

„A meccslabda hárításával rengeteg önbizalmat szereztem. A saját képességeimbe vetett hitből pedig talán még többet” – utalt Li a Lucie Safárová ellen óriási csatában megnyert harmadik fordulós meccsre.

És lehet hinni neki, ha csak megnézzük, hogy a tavalyi US Openen elődöntős olasz ellen 23 nyerőt ütött és 17 ki nem kényszerített hibája volt.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Li Na (kínai, 4.)–Pennetta (olasz, 28.) 6:2, 6:2
Bouchard (kanadai, 30.)–Ivanovics (szerb, 14.) 5:7, 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik