Aus. Open: Babosék nagy csatában a 3. fordulóba jutottak

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 07:34
null
Babos Tímea a 3. fordulóba jutást ünnepelte női párosban (Fotó: AFP)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic nagy csatában győzött az Australian Open női páros versenyének 2. fordulójában a spanyol rivális ellen.

 

Miközben néhány pályával odébb Fucsovics Márton férfi egyesben küzdött, Babos Tímea a női párosoknál versenyzett.

A kiírás szerint a szombatunk Melbourne-ben vele kezdődött, mivel a magyar játékos mérkőzését (oldalán Kristina Mladenoviccsal) a sorban a harmadiknak jelölték a 8-as pályára, míg Fucsovics Márton férfi egyesét a 3-asra csak a negyediknek. Persze az előző este egyesben továbbjutó ausztrál Nick Kyrgios párosbeli visszalépése miatt Fucsovicsék végül hamarabb kezdhettek – akkor, amikor Babosék elkezdtek adogatni a 8-ason...

Mondjuk, ezt a legelső adogatójátékukat Babosék el is veszítették, a korán megszerzett brékelőnnyel pedig a spanyol Lara Arruabarrena és Arantxa Parra Santonja jól gazdálkodott: ugyan akadt még egy oda-vissza brék, de aztán Babosék még egy adogatást elbuktak és vele együtt a szettet is 6:3-ra.

A másodikat viszont a magyar és a francia lány húzta be ugyanennyivel – mégsem volt ez sima egyáltalán. Ez a szett ugyanis a női páros tenisz minden szépségét felvonultatta: a kilenc játékból nyolcban volt legalább egy bréklabda, összesen 12, ezekből született is öt brék – egymás után! Végül a legutolsó gémben a két brék- és két szettlabdából utóbbi valósult meg, úgyhogy jöhetett a döntő játszma.

Az valamivel stabilabban alakult, 4:4-ig mindenki hozta az adogatását – akkor pedig szerencsére Babosék brékeltek, aztán be is fejezték a meccset, és bejutottak a legjobb 16 közé.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Mladenovic (francia, 5.)–Arruabarrena, Parra Santonja (spanyol) 3:6, 6:3, 6:4


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik