Aus. Open: Babos vegyes párosban is továbbjutott

Vágólapra másolva!
2018.01.23. 08:06
null
Babos Tímea és Rohan Bopanna között jó az összhang (Fotó: MTI/AP)
Két órát sem pihenhetett kedden női párosbeli elődöntőbe jutását követően Babos Tímea az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open), de az indiai Rohan Bopannával így is simán, 6:4, 6:4-gyel léptek tovább a vegyes párosok negyeddöntőjébe a Vania King, Franko Skugor kettős ellen.

 

Kora délután a francia Kristina Mladenoviccsal női párosban jutott az elődöntőbe Babos Tímea, míg késő délután az indiai Rohan Bopannával vegyes párosban lépett a negyeddöntőbe Melbourne-ben.

Az első meccs vége és a második kezdete között két óra sem telt el, de ez nem zavarta honfitársunkat, aki a végén győztesként fogadhatta a gratulációkat.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic elődöntőbe jutásáról ide kattintva olvashatnak!
Helyszíni interjú a magyar teniszezővel ITT!

Persze vegyes párosbeli továbbjutásához sokat hozzátett Bopanna is: az indiai egészen aktívan és magas színvonalon teniszezett, így miután az első játszmában 1:1 után brékeltek, sima 6:4-gyel be is húzták a szettet – bár meg kell jegyezni, hogy a brékjük után hárítaniuk is kellett egy bréklabdát, a szettet pedig 5:4, 40:40-nél a különleges szabályok alapján előny nélkül, rögtön döntő ponttal biztosították be, de annyi baj legyen.

A Vania King, Franko Skugor amerikai, horvát duó a második játszmában 2:2-nél bukta el az adogatását, úgyhogy Babosék ismét előnyből irányíthatták a szettet, amelyben csupán 4:3 után volt egy 40:40-es gémjük, de azt is megnyerték, és 6:4, 6:4-gyel jutottak a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben a Spears, Cabal amerikai, kolumbiai párossal találkoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik