Aus. Open: Babos Tímeáék párosban bejutottak a nyolcaddöntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 06:46
null
Babos Tímea (balra) és Kristina Mladenovic párosban a 16 közé jutott Melbourrne-ben (Fotó: AFP, archív)
Az Australian Open női párosversenyének 2. fordulójában két szettben győzött Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic az Ashleigh Barty, Julia Görges ausztrál, német duó ellen, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

 

 

Babos Tímea és Kristina Mladenovic egyesben már az 1. fordulóban búcsúzott az idei Australian Openen, így mindkettejüknek csak a párosra kell koncentrálniuk, melyben tavaly a döntőig jutottak, két éve pedig meg is nyerték az év első Grand Slam-tornáját. A párosverseny 2. fordulójában egy olyan duóval találkoztak, melynek mindkét tagja, az ausztrál Ashleigh Barty és a német Julia Görges is bejutott egyesben a 3. fordulóba, sőt Barty már onnan is továbbjutott (Görges viszont kiesett a 3. körben, ha továbbjutott volna, éppen párospartnere ellen játszana vasárnap a nyolcaddöntőben).

Az első szett hasonlóan alakult Babosék számára, mint az 1. fordulóban legyőzött Dalila Jakupovic, Raluca Olaru kettős ellen, ugyanis 7:5-re nyert a magyar, francia duó, úgy, hogy 0:4-ről tudott fordítani. A mérkőzés a folytatásban is szorosan alakult.

Magyar szurkolók a lelátón (Fotó: twitter.com/AustralianOpen)
Magyar szurkolók a lelátón (Fotó: twitter.com/AustralianOpen)

 

Elsősorban azért, mert az öt bréklehetőségéből hármat is értékesített Ashleigh Barty és Julia Görges, de Babosék a főbb statisztikai mutatókban, ha nem is sokkal, azért jobbnak bizonyultak. Ők a kilenc bréklabdájukból ötöt értékesítettek, hat ászt ütöttek, az ellenfél hármat, nagyobb százalékban értek el pontot az első szerváikból (69–58 százalék) és a másodikból is (43–39 százalék), ahogy fogadóként is (42–32 százalék), így pedig az összes pontot tekintve is jobbak voltak (77–66).

Ez azt eredményezte, hogy két szoros szettben, 1 óra 30 perc alatt 7:5, 6:4-re győzött a Babos, Mladenovic duó, és készülhet a nyolcaddöntőre. Az ellenfele a Viktória Kuzmová, Aljakszandra Szasznovics szlovák, fehérorosz és a Zarina Dijasz, Jelena Ribakina kazah páros csatájából kerül ki.

 

 


AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Julia Görges (ausztrál, német) 7:5, 6:4


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik