Ez sima volt, Babosék 2018 után újra megnyerték az Australian Opent!

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.31. 06:41
null
Babos és Mladenovic 2018 után ismét elhódította az ausztrál nyílt teniszbajnokság győztesének járó serleget (Fotó: AFP)
Mintha csak a késést akarták volna behozni: az Australian Open vártnál később kezdődő női páros döntőjét meglepően gyorsan, 1 óra 12 perc alatt megnyerte Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A magyar és a francia teniszező Hszie Szu-vej és Barbora Strycová legyőzésével 2018 után immár másodszor diadalmaskodott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 1.)6:2, 6:1

A vegyes páros találkozók okozta csúszás miatt a tervezettnél körülbelül egy órával később kezdődött Babos Tímeáék döntője Melbourne-ben. A nagy meleg miatt a szervezők úgy döntöttek, fedett pályán játsszák le az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának fináléját.

Babosék remekül kezdtek – elsősorban Mladenovic kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítménye alapozta meg az előnyt, ám a magyar teniszező is hamar felvette a mérkőzés ritmusát. A francia hölgy kíméletlen, szinte visszaadhatatlan ütésekkel jelentkezett a vonalról, ezekkel sokszor nem tudott mit kezdeni a tajvani, cseh páros, míg Babos több kiváló szervával nehezítette az ellenfél dolgát, és a hálónál is sokszor választott jó megoldást.

Mindeközben Strycová és Hszie Szu-vej is mutatott be szép mozdulatokat – különösen a tajvani bizonyult eleinte nehezen verhetőnek a hálónál –, ám jóval több hibával teniszeztek, mint Babosék. Az első szettben 2:2-es döntetlenig, a másodikban 1:0-s előnyig jutott a tajvani és a cseh játékos, ám ezekkel együtt is elmondható, hogy egy pillanatig sem forgott veszélyben Babosék újabb diadala.

A magyar és a francia teniszező ezzel a 2018-as siker és a 2019-es döntőbeli vereség után másodszor nyert az Australian Openen – a 2019-es Roland Garroson aratott diadallal ez már a páros harmadik Grand Slam-győzelme.

Babosék az egész torna során egyetlen szettet sem veszítettek el.

#AusOpen on Twitter

CHAMPIONS @TimeaBabos/@KikiMladenovic capture their second #AusOpen women's doubles title in three years dominating Hsieh/Strycova 6-2 6-1. #AO2020 https://t.co/gscavoI96o


 

Babos akcióban, Mladenovic a hálónál figyel (Fotó: AFP)
Babos akcióban, Mladenovic a hálónál figyel (Fotó: AFP)

 

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik