Aus. Open: A sors akarja így – Babos Tímea

Vágólapra másolva!
2018.01.22. 08:10
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic az első kiemelt ellen folytatja (Fotó: MTI/AP)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic akárcsak az előző fordulóban, a női páros nyolcaddöntőjében is lassan kezdett az Australian Openen, aztán mégis simán győzött, és továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol az első kiemelt Csan, Hlavácková tajvani, cseh kettős lesz az ellenfelük. Babos tavaly az évzáró világbajnokságot Hlaváckovával nyerte meg, de azóta külön folytatják, és nem is kedvelik egymást különösebben.

 

– Miként az előző, ez a mérkőzés sem indult könnyen, konkrétan a legelső adogatójáték elveszítésével…
– Igen, az én szervagémjeimet bukjuk, pedig ma eldöntöttük, hogy ritörnözünk az elején, csak az ellenfél nyerte a pénzfeldobást, és a fogadást választotta. Az első játékokban is beütöm az adogatásaimat, csak a hálónál Kiki továbbra sem érzi annyira a játékot, az ellenfél pedig ütött két lecsúszós ritörnt: az egyik a keretről ment a vonalra, a másik pedig egy kifordított, egykezes fonák, amit nem értem el. Utána 1:4 is volt, úgyhogy mélyről küzdöttük vissza magunkat, ugyanakkor sokat segített, hogy ők az előző mérkőzésen is álltak 5:0-ra, és onnan csináltak 5:6-ot, és a riválisuk szervált a szettért… Mondtam Kikinek, hogy most is ez lesz, ez is lett. Ez a kicsit gyengébb játékosoknál benne van a pakliban, és ők szerintem még sosem játszottak a harmadik fordulóban, noha jó párost vertek meg az előző körben. Szóval, nem volt egyszerű meccs, de ismét a Margaret Courton játszottunk, aminek nagyon örülök, és Kiki önbizalmának is jót tesznek a győzelmek.

– Hol van a határ, ahol az ilyen lassabb kezdés már nem fér majd bele?
– A következő fordulóban, hiszen az első kiemelttel játszunk. Ez persze nem jelent sokat, hiszen mindkettőjük ellen játszottam sokat, sőt, az egyikük a páros társam volt sokáig. Tudjuk, mire számíthatunk, míg eddig nem, főleg ma, amikor csak annyit tudtunk, hogy az egyik lány nagy szerváló, nagy ütő, viszont a fontos labdameneteket mindig elrontotta, míg a másik lány a biztosabb. Mostantól tényleg top tízesek jönnek, a maximumot kell adni.

– Az, hogy tavalyi vb-győztes, de azóta leváltott, és nem kedvelt páros társa, Andrea Hlavácková lesz az egyik ellenfél, mit jelent?
– Nagyon vicces, hogy a legelső versenyen, amelyiken párosozom, rögtön találkozunk: a sors akarja így. Miután nem olyan szépen váltunk el egymástól – noha az eredményeink jók voltak –, sorszerű, hogy így kell lennie.

– Bónuszkérdés: a női páros mérkőzése egyszerre zajlott Fucsovics Márton és Roger Federer férfi egyes nyolcaddöntőjével. Legalább a végét látta?
– Sajnos már a harmadik játszma tartott, 2:1-nél, amikor meg tudtam nézni az eredményt, de utána az öltözőben volt még tíz percem, úgyhogy a végét láttam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik