ATP-vb: Federer javított; Djokovics kikapott Thiemtől

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 00:02
null
Federer javított a rossz kezdés után (Fotó: AFP)
Roger Federer két szettben, 7:6, 6:3-ra legyőzte a olasz Matteo Berrettinit a férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján. Az esti összecsapáson Novak Djokovics három szettben kikapott az osztrák Dominic Thiemtől, aki a sikerével tovább is jutott.

 

A vasárnapi nyitó nap veszteseinek találkozóján 11 gémet kellett várni az első bréklabdára, de a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci sztár nem élt a lehetőséggel. Az első szettet lezáró rövidítésben aztán ő koncentrált jobban, majd a második játszmában rögtön elvette az újonc olasz adogatását.

Az áprilisban Budapesten tornagyőztes Berrettini a folytatásban három bréklabdát is elszalasztott, így 1 óra 18 perc elteltével mehetett gratulálni Federernek.

A Björn Borg-csoport másik meccsén este az első forduló két győztese találkozott: Novak Djokovics és Dominic Thiem. Az első szettben mind a ketten elveszítették egyszer az adogatásukat, utána viszont fej fej mellett haladtak – a játszma így döntő rövidítés után 7:6-tal Djokovicsé lett.

A második szettben Thiem egyből elvette Djokovics adogatását, az osztrák a folytatásban sem hibázott, s negyven perc alatt 6:3-mal egyenlített. A harmadik, mindent eldöntő játszmában is elbukta az elején Djokovics a szerváját, ám 3:2-es hátrányban javított és visszabrékelt. A csavar 5:5-nél jött, amikor is Thiem elvette a szerb adogatását, de válaszként egyből elbukta a sajátját, így ismét a döntő rövidítésre maradt a végszó: ebben eleinte úgy tűnt, Djokovics diadalmaskodik, de Thiem nagyot küzdve fordított és nyert.

Dominic Thiem a sikerével továbbjutott, míg Federer és Djokovics csütörtökön egymással küzd meg a csoport 2. helyéért.

ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (9 000 000 dollár, kemény pálya)
Björn Borg-csoport, 2. forduló
Dominic Thiem (osztrák, 5.)–Novak Djokovics (szerb, 2.) 6:7 (5–7), 6:3, 7:6 (7–5)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Roger Federer (svájci, 3.)–Matteo Berrettini (olasz, 8.) 7:6 (7–2), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik