Arn Grétának nem sikerült az újabb bravúr

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 07:42
null
Pavljucsenkovának volt oka az örömre Arn Gréta ellen is (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A mexikói Monterreyben zajló WTA-tenisztornán Arn Grétának nem sikerült az újabb bravúr: a negyeddöntőben 6:2, 7:6-ra kikapott a második helyen kiemelt orosz Anasztszija Pavljucsenkovától.

Arn Gréta a második fordulóban nagy bravúrt mutatott be Monterreyben Sara Errani ellen, hiszen szetthátrányból, közel háromórás csatában legyőzte a hatodik helyen rangsorolt olaszt. A negyeddöntőben azonban már nem tudott meglepetést szerezni.

Anasztaszija Pavljucsenkova az első szettben kétszer is brékelte Arn Grétát, aminek köszönhetően simán, 6:2-re megnyerte a játszmát.

A világranglistán 19. helyen álló orosz (Arn az 58.) a folytatásban is dominált, 5:1-re elhúzott a második játszmában, amikor Arn hirtelen magára talált, a következő hat gémből ötöt megnyert, így rövidítés következett, melyben azonban már csak három pontot engedélyezett neki Pavljucsenkova, aki végül másfél óra alatt 6:2, 7:6-ra győzött.

„Ez az én pályám. Szeretlek titeket, nagy öröm számomra, hogy itt játszhatok" – üzent a meccs utáni nyilatkozatában a mexikói szurkolóknak a boldog győztes, aki az elődöntőben az argentin Gisela Dulkóval találkozik majd.

A másik ágon az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics szintén két szettben nyert a lett Anastasija Sevastova ellen, a négy között a szlovén Polona Hercog vár rá.

WTA-TORNA, WHIRLPOOL MONTERREY OPEN, MONTERREY
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ (ágrajz szerint)
Jankovics (szerb, 1.)–Sevastova (lett, 5.) 6:1, 7:5
Hercog (szlovén, 8.)–Govorcova (fehérorosz) 4:6, 6:3, 6:3
Dulko (argentin)–Pervak (orosz) 6:1, 6:0
Pavljucsenkova (orosz, 2.)–Arn (magyar) 6:2, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik