Ritka magyar siker! Babos és Arn is nyolc között

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 00:12
null
Arn Gréta nehezen lendült bele, de aztán nem kegyelmezett (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Arn Gréta sikerrel vette a második fordulót is a monterreyi WTA-tornán, így készülhet a negyeddöntőre. A magyar játékos a második fordulóban 6:4, 6:2-re győzött a horvát Maria Abramovic ellen. A rangosabb tenisztornákon már az sem túl gyakori, hogy egy magyar eljut a negyeddöntőig, az meg pláne nem, hogy kettő is! A másik ágon ugyanis Babos Tímea meglepetésre legyőzte a torna harmadik kiemeltjét, a román Sorana Cirsteát.    

A világranglistás helyezésük alapján egyértelműen Arn (68.) számított a mérkőzés esélyesének, talán csak amiatt tarthatott a 361. helyen jegyzett ellenfelétől, mert még sosem játszott ellene. Nos, a „névtelen” horvát kiismeréséhez kellett egy kis idő, az első négy játék ugyanis rendre a fogadóé lett, és ezután Abramovic tudott 4:2-re ellépni. Arn ekkor újra elvette a 24 éves horvát adogatását, majd a mérkőzés során először hozta a sajátját is. A lendülete megmaradt, és 4:4 után megnyerte a következő két gémet is.

A második szett eleje is neki sikerült jobban, és hiába zárkózott fel Abramovic 3:2-re, ennél többre már nem maradt ereje, Arn 6:2-re megnyerte a második játszmát, és 77 perc alatt a legjobb nyolc közé lépett. Ott az első helyen kiemelt Roberta Vincivel találkozhat, ha az olasz megveri az orosz Nyina Bratcsikovát.

Eközben a párosok 2. fordulójában Marosi Katalin – aki egyesben az első fordulóban búcsúzott – szlovákiai társa oldalán két sima szettben kikapott az első helyen kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz duótól.

Babos Tímea később lépett pályára a harmadik kiemelt Sorana Cirstea ellen.

A világranglistán 107. helyen álló magyar teniszezőnek az első szettben még gondjai akadtak a saját szervajátékával. A jóval előrébb, 48. helyen rangsorolt román kétszer is brékelte Babost, akinek csak egyszer sikerült visszabrékelni, így az első játszma 6:4-gyel elúszott.

A második szettben azonban fordult a kocka, Babos nagyobb százalékban tudott pontot csinálni mind az első, mind a második adogatásaiból, miközben a román egyre többet hibázott. A 18 éves magyarnak nyolc bréklabdája is volt, amiből kettőt értékesített (Cirstea a meccs ezen szakaszában egyből egyet ütött be), aminek köszönhetően egyenlíteni tudott.

A döntő szettben a 21 éves román mellett szólhatott volna a nagyobb rutin, ám Babos továbbra is remekül játszott, és még jobban szervált, mint az első két játszmában, ugyanis 11 első adogatásából kilencszer pontot ért el (82 százalék), kétszer is brékelt, miközben Cirsteának még csak labdája sem volt, ahhoz, hogy elvegye ellenfele szerváját. Babos végül 1 óra 54 perc alatt 4:6, 6:4, 6:2-re győzött és meglepetésre bejutott a legjobb nyolc közé. A magyar tehetség tehát tartja jó formáját, hiszen legutóbb Bogotában a négy közé jutott.

Monterreyben a nyolc között Arn ellenfele az első helyen kiemelt Roberta Vincit nagy meglepetésre kiejtő orosz Nyina Bratcsikova lesz, míg Babos az osztrák Patricia Mayr-Achleitnerrel találkozik majd. Az orosz 106., az osztrák 103. a világranglistán, tehát megvan az esély arra, hogy a két magyar tovább meneteljen, egymással egyébként csak a döntőben találkozhatnának...

WTA-TORNA, WHIRLPOOL MONTERREY OPEN, MONTERREY
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, A 2. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE ÁGRAJZ SZERINT
Bratcsikova (orosz)–Vinci (olasz, 1.) 7:5, 7:5
Arn (magyar, 6.)–M. Abramovic (horvát) 6:4, 6:2
Cadantu (román)–Soler-Espinosa (spanyol) 7:6, 6:3
Domínguez-Lino (spanyol, 8.)–Szavinih (orosz) 6:4, 6:2
Mayr-Achleitner (osztrák)–Birnerová (cseh) 6:1, 6:3
Babos (magyar)–Cirstea (román, 3.) 4:6, 6:4, 6:2
Minella (luxemburgi)–Svedova (kazah) 6:3, 6:7, 6:4
Errani (olasz, 2.)–Cornet (francia) 6:2, 6:3

WTA-TORNA, WHIRLPOOL MONTERREY OPEN, MONTERREY
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Arn (magyar, 6.)–M. Abramovic (horvát) 6:4, 6:2
PÁROS, 2. FORDULÓ (NEGYEDDÖNTŐ)
Errani, Vinci (olasz, 1.)–Marosi, Husárová (magyar, szlovákiai) 6:1, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik