Agassi drogozott és hazudott az ATP-nek

Vágólapra másolva!
2009.10.28. 13:49
null
Agassi beismerte, hogy metamfetamint fogyasztott (fotó: Action Images)
Címkék
A nyolcszoros Grand Slam-győztes Andre Agassi Open című önéletrajzi könyvében leírja, hogy asszisztense által került kapcsolatba a kábítószerrel, még 1997-ben, amikor karrierje és házassága is gödörben volt (akkori feleségétől, a színésznő Brooke Shieldstől el is vált).
A WADA REMÉLI: ALAPOSAN KIVIZSGÁLJA AZ ÜGYET AZ ATP

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke elvárja az ATP-től, hogy alaposan kivizsgálja Andre Agassi ügyét. Fahey nagyon csalódott az Agassi által leírtak miatt, mivel szerinte a nyolcszoros GS-győztes példaképnek számít, akinek éppen a doppingolás és a kábítószer-fogyasztás veszélyeire kellene felhívnia a fiatalok figyelmét. A WADA elnöke elmondta, az általa vezetett szervezet elvárja az ATP-től, hogy fényt derítsen az Agassi-ügy részleteire, és beszámoljon róla, hogy miként kerülte el a játékos a büntetést.

„Az akkori asszisztensem, Slim kirakott az asztalra egy adag fehér port, majd felszippantotta. Ezután én is szippantottam belőle. Majd megnyugodva átültem a kanapéra. De már ekkor tudtam, hogy rosszat tettem" – olvasható az amerikai teniszcsillag önéletrajzában.

„Rögtön megbántam az egészet, és nagyon szomorú lettem. Ám ezt követően teljesen euforikus állapotba kerültem. Minden negatív gondolat elszállt a fejemből. Sosem éreztem ennyi reményt és energiát" – tekintett vissza a 39 éves Agassi.

A korábbi világelső arról is írt, hogy ezek után az ATP egyik doktora felhívta őt: pozitív lett a doppingtesztje: „A nevem, a karrierem forgott kockán. Minden, amit addig elértem, egy pillanat alatt semmissé válhatott volna. Néhány nappal később írtam az ATP-nek egy levelet, amely teli volt hazugságokkal."

Konkrétan azt állította, hogy olyan szódavizbe ivott bele, amibe valaki korábban beletette a szert.

Az ATP akkor nem lépett semmit, de a most felszínre került információk biztosan nem vetnek jó fényt Agassi dicsőségekkel teli pályafutására.

A korábbi világelső elárulta, nem tart attól, hogy rajongói elfordulnak tőle. „Csak egy pillanatig aggódtam emiatt, nem tovább. Sosem tudtam elrejteni az érzelmeimet. Mindenképp tudatni akartam a világgal, amit tettem" – zárta a történetet az amerikai.

A teniszező beismerő vallomását az ATP még nem kommentálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik