A sólyomszem is Davigyenkót látta jobbnak

Vágólapra másolva!
2009.10.18. 13:22
null
Davigyenko a tavalyi vesztes döntő után ezúttal már a végjátékban is örülhetett Sanghajban (fotó: Reuters)
Címkék
Az orosz Nyikolaj Davigyenko nyerte meg a sanghaji ATP 1000-es tornát, miután a döntőben 7:6, 6:3-ra legyőzte a korábbi világelső spanyol Rafael Nadalt.

Az első játszmában fej fej mellett haladtak a felek, egyik játékos sem tudott ellépni. Nyikolaj Davigyenko erővel és pszichésen is jól bírta a küzdelmet a Novak Djokoviccsal szembeni szombati háromórás elődöntő után.

Sőt 6:6 után a tie-breakben rögtön minibrékkel nyitott az orosz teniszező, s végig irányította a rövidítést, amelynek meglett a jutalma, ugyanis 7–3-mal megnyerte az első játszmát.

A második szett közepén Davigyenko brékelőnyre tett szert, és rendre futtatta spanyol ellenfelét, aki hiába küzdött minden labdáért, az orosz változatos játékával nem tudott mit kezdeni.

5:3-nál Davigyenko a mérkőzésért adogatott, ám Nadal nem hagyta magát, 30:30-nál azonban az orosz jutott meccslabdához. A meccspont alatt a kiszorított helyzetben lévő Nadal kétszer is az alapvonal közelébe ütött, másodszorra a vonalbíró be is kiáltotta az outot, amely után a spanyol természetesen challenge-et kért. Azonban a sólyomszem is kint látta a labdát, így Davigyenko megszerezte pályafutása 19. tornagyőzelmét.

Úgy tűnik, Davigyenkónak hagyományosan jól megy Sanghajban, tavaly szintén döntős volt, Djokovics verte meg.

ATP 1000-ES TORNA, SHANGHAI ATP MASTERS 1000, SANGHAJ (5 250 000 dollár, kemény pálya) 

DÖNTŐ

Davigyenko (orosz, 6.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik