Újra Riesch az élen, de csak három ponttal

Vágólapra másolva!
2011.03.18. 14:12
null
Maria Riesch összetettben átvette a vezetést (Fotó: Action Images)
Címkék
A svájci Lenzerheidében folytatódott az alpesisí-világkupa döntője, de a programban csak a női műlesiklást rendezték meg, a férfi óriás-műlesiklást törölték. A győzelmet a szlovén Tina Maze szerezte meg a szakági első osztrák Marlies Schild és a szlovák Veronika Zuzulova előtt. Az összetett világkupában a német Maria Riesch visszavette a vezetést, de csak három ponttal az amerikai Lindsey Vonn előtt.

 

A hölgyek versenyét is csak többszöri halasztás után tudták elkezdeni. Az első futamban a szakági győztes és világbajnok osztrák Marlies Schild volt a leggyorsabb 43.38-as idővel. Tőle 49 századdal elmaradva lett második a szerdán az összetett világkupa első helyéről leszoruló német Maria Riesch, a szlovén Tina Mazénak hét tized, a svéd Maria Pietilä-Holmnernek pedig 91 század volt a hátránya.

Más nem tudott egy másodpercen belülre kerülni az osztrákhoz képest, és ami fontos, az összetett világkupában a vezetést átvevő amerikai Lindsey Vonn a 14. helyen zárt. Az amerikai a második futamban sem jött túl jól, de ahhoz ez is elég volt, hogy a pontszerzők között zárjon.

Amikor Pietilä-Holmner a második futamban sorra került, akkor a szlovák Veronika Zuzulova állt az élen, aki a leggyorsabb második futamot produkálta, így nem csoda, hogy végül a svéd lány is kikapott tőle három századdal. Maze azonban már túl sok előnyből indult, amiből végül 64 századot meg is őrzött, így átvette a vezetést.

Így aztán fel volt adva a lecke Maria Rieschnek, aki inkább biztonsági futamot ment, s csak a harmadik helyre tudott bejönni. Ráadásul még hátra volt Schild, aki ugyan különösebben nem erőltette meg magát, s így az első helyről lemaradt, de csak öt századdal, így Maze győzött, Riesch viszont leszorult a dobogóról.

Az már korábban eldőlt, hogy a szakági első helyet Schild nyerte, az összetett azonban a lehető legizgalmasabban alakul, hiszen Riesch a mostani negyedik helyével ötven, Vonn pedig a 13. helyével húsz pontot szerzett, azaz Rieschnek sikerült fordítania, de mindössze három ponttal vette át a vezetést a szombati utolsó, óriás-műlesikló futam előtt, amely mindkettőjüknek a leggyengébb száma.

A férfiaknál, mivel nem rendezték meg az óriás-műlesikló futamot, így az eddigi éllovas amerikai Ted Ligety szerezte meg a férfi óriás-műlesiklók szakági elsőségét a norvég Aksel Lund Svindal és a francia Cyprien Richard előtt.

ALPESISÍ-VK, DÖNTŐ, LENZERHEIDE (SVÁJC)
NŐI MŰLESIKLÁS
1. Tina Maze (szlovén) 1:29.33
2. Marlies Schild (osztrák) +0.05
3. Veronika Zuzulova (szlovák) +0.64
A SZAKÁGI VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Marlies Schild (osztrák) 680 pont
2. Maria Riesch (német) 520
3. Tania Poutiainen (finn) 511
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Maria Riesch (német) 1728 pont
2. Lindsey Vonn (amerikai) 1725
3. Tina Maze (szlovén) 1139
AZ ÓRIÁS-MŰLESIKLÓ VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Ted Ligety (amerikai) 383 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 306
3. Cyprien Richard (francia) 303
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Ivica Kostelic (horvát) 1356 pont
2. Didier Cuche (svájci) 956
3. Carlo Janka (svájci) 793

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik