Tizenhat magyar indul a téli olimpián

Vágólapra másolva!
2010.01.28. 17:10
null
Megvolt a ruhapróba, indulhatnak Vancouverbe a magyar sportolók<br />
Címkék
Imm&aacute;ron v&eacute;glegess&eacute; v&aacute;lt, hogy a vancouveri t&eacute;li olimpiai j&aacute;t&eacute;kokon 16 sportol&oacute; k&eacute;pviselheti a magyar sz&iacute;neket. N&eacute;gy &eacute;vvel ezelőtt Torin&oacute;ban 19, m&iacute;g Salt Lake Cityben 25 magyar versenyző indulhatott, igaz, 2006-ban 4, 2002-ben pedig 7 bobos is a csapat tagja volt, tov&aacute;bb&aacute; mindk&eacute;t esem&eacute;nyen indulhatott egy f&eacute;rfi műkorcsoly&aacute;z&oacute;, m&iacute;g a Salt Lake City-i j&aacute;t&eacute;kokon m&eacute;g gyorskorcsoly&aacute;ban is kvalifik&aacute;lt magyar versenyző.

A jelenlegi együttes derékhadát a rövidpályás gyorskorcsolyázók adják, csaknem a delegáció felét (7 fő): Torinóban Huszár Erika (4.) és Knoch Viktor (5.) révén az 1500 méteres számban pontokat szerzett a magyar csapat, ami utoljára 1980-ban fordult elő – egyszersmind ekkor nyertünk utoljára érmet a téli játékokon a Regőczy-Sallai jégtáncospár révén; ők Lake Placidben ezüstérmesek lettek. (A short track szakág képviselői az elmúlt években több dobogós helyezést is szereztek Európa-bajnokságokon, női váltónk tavaly aranyérmesként zárt – és korábban, 2004-ben női műkorcsolyázónk, Sebestyén Júlia is volt már Európa-bajnok.)

A csapat túlnyomó része jövő pénteken, február 5-én kel útra, a műkorcsolya-szakág képviselői pedig 9-én csatlakoznak (az Austrian Airlines Bécsből Toronto érintésével szállítja olimpikonjainkat Vancouverbe).

Az olimpia február 12-én kezdődik, a megnyitón a negyedik ötkarikás fellépésére készülő Sebestyén Júlia viszi majd a magyar zászlót.

Ide kattintva megtalálja a téli olimpián induló magyar versenyzők adatlapjait!

A VANCOUVERI OLIMPIÁN RÉSZTVEVŐ MAGYAR SPORTOLÓK NÉVSORA 
1. Alpesi sí Berecz Anna
2. Alpesi sí Döme Zsófia
3. Alpesi sí Bene Márton
4. Sífutás Viczián Vera
5. Sífutás Tagscherer Zoltán
6. Biatlon Tagscherer Imre
7. Műkorcsolya Sebestyén Júlia
8. Jégtánc Hoffmann Nóra
9. Jégtánc Zavozin Maxim
10. Rövid pályás gyorskorcsolya Huszár Erika
11. Rövid pályás gyorskorcsolya Darázs Rózsa
12. Rövid pályás gyorskorcsolya Heidum Bernadett
13. Rövid pályás gyorskorcsolya Keszler Andrea
14. Rövid pályás gyorskorcsolya Lajtos Szandra
15. Rövid pályás gyorskorcsolya Darázs Péter
16. Rövid pályás gyorskorcsolya Knoch Viktor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik