Téli olimpia: „Világbajnok vagyok, ti meg otthon ültök a gép előtt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 16:37
null
Elise Christie számára a pjongcsangi téli olimpia sem úgy sikerült, ahogy tervezte, de nem adja fel (Fotó: AFP)
Elise Christie brit rövid pályás gyorskorcsolyázó közel állt pályafutása első olimpiai érméhez Pjongcsangban, de elesett a döntőben – a szurkolók viszont a szívükbe zárták. A 27 éves sportoló az őt ért kritikákra csattanós választ adott, majd a pozitív üzenetek hallatán könnybe lábadt a szeme.

 

A 27 éves gyorskorcsolyázó (aki egyébként Liu Shaolin Sándor barátnője) háromszoros világbajnoknak mondhatja magát, az olimpiákon azonban nem megy neki: Szocsiban mindhárom távon (500 m, 1000 m, 1500 m) kizárták, Pjongcsangban pedig az 500-as döntőben elesett, 1000 méteren utólag diszkvalifikálták (pedig másodikként továbbjutó helyen végzett), míg 1500-on az elődöntőben bukott – és bokasérülést is szenvedett –, így az ötkarikás éremről ismét lemaradt.

Elise Christie-t többen kritizálták, amiért két olimpián is helyezés nélkül fejezte be a szereplését, ő azonban a BBC-nek nyilatkozva csattanós választ adott: „én világbajnok vagyok, ti meg otthon ültök a számítógép előtt és vitatkoztok".

A vegyes zónában aztán később az Eurosport a szurkolóktól érkező rengeteg pozitív üzenet közül olvasott fel néhányat Christie-nek, aki széles mosollyal az arcán, örömkönnyekkel küszködve próbált meg reagálni rájuk.

„Keményen dolgoztam, hogy túltegyem magam a sérülésen. Megígérem, hogy még többet fogok dolgozni és Pekingben remélhetőleg büszkévé tehetem az országot – mondta a brit gyorskorcsolyázó. – Frusztráló, hogy megint négy évet kell várni. Szeretném megköszönni mindenkinek a kedves üzeneteket, sokat segítettek és inspiráltak. Nem is tudják, mennyire sokat jelentenek ezek nekem. Az, hogy a gyerekek példaképként tekintenek rám, könnyeket csal a szemembe."


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik