Téli olimpia: súlyos sérülést szenvedett a francia-magyar síakrobata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 13:36
null
Olimpiai érem nélkül marad a síakrobatika női krossz számának egyik legnagyobb alakja (Fotó: AFP)
Negyedik olimpiáján is érem nélkül marad Ophélie David, a franciák világbajnok síakrobatája, aki súlyos térdsérülést szenvedett a hétfői edzésen Pjongcsangban.

 

 

Az 1976. július 6-án született sportoló édesapja, Rácz János az 1964-es tokiói olimpián a magyar kosárlabda-válogatott színeiben szerepelt, ezért nem meglepetés, hogy lánya – még Rácz Ofélia néven – magyar színekben indult az 1994-es lillehammeri olimpián.

Igaz, akkor még alpesi sízőként zárt helyezetlenül, később azonban sportágat váltva a síkrossz egyik klasszisává vált. 2007-ben Madonna di Campiglióban világbajnok, nyolc évvel később Kreischbergben vb-második lett, de szerzett három bronzérmet is (2005, 2013, 2017).

A téli extrém sportok világversenyén (Winter X Games) ennél is sikeresebb volt, 2007 és 2010 között verhetetlennek bizonyult és négyszer is aranyérmes lett Aspenben. Összesen 64 világkupaversenyen állhatott dobogóra, 26-szor győzött is.

Két napja még minden ideálisnak tűnt Pjongcsangban (Fotó: Twitter)
Két napja még minden ideálisnak tűnt Pjongcsangban (Fotó: Twitter)

 

Síakrobataként 2010-ben érhetett volna fel a csúcsra először, de Vancouverben egy bukás miatt csak kilencedik lett, míg négy éve Szocsiban ugyan bejutott a döntőbe, de ott is esett és csupán a negyedik helyet szerezte meg.

A tavalyi, Sierra Nevada-i vb-bronzérem után 41 évesen is az esélyesek közé számított, azonban Pjongcsangban el sem indulhat: a hétfői edzésen bukott, és porcsérülést szenvedett, továbbá bal térdének elülső keresztszalagja is elszakadt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik