Téli olimpia: nem jutott a döntőbe Swaney Elisabeth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 03:56
Lezajlott a síakrobaták félcsőversenyének selejtezője a Pjongcsangban zajló téli olimpián. Ebben a szakágban Swaney Elisabeth révén először indulhatott magyar versenyző az ötkarikás játékok történetében.

A huszonnégy versenyző két-két gyakorlatot mutathatott be, s a ponterősebbet vették figyelembe a selejtezőben, amely alapján a legjobb tizenkettő jutott be a keddi fináléba. A legjobban a kanadai Cassie Sharpe szerepelt, megelőzve a francia Marie Martinod-t és az amerikai Brita Sigourneyt.

Az amerikai születésű, de édesanyja révén magyar származású Swaney nem bonyolította túl első programját, de azt hiba nélkül teljesítette így az első kör után 30 ponttal a 22. helyről várta a folytatást. A második sorozatban sikerült még 1.4 ponttal megfejelnie a teljesítményét, azonban a két mögötte álló másodszorra sokkal jobban teljesített, így a 24. helyen végzett a magyar versenyző. A döntőbe kerüléshez 72 ponton felüli teljesítményre lett volna szükség.

„Csak részben vagyok elégedett... Szerettem volna magasabbra ugrani, és amikor nem vagyok ennyire ideges, ez szokott is menni. Annyiban vagyok elégedett, hogy Magyarországot képviselhettem egy olimpián, és bízom benne, hogy ott is felfigyelnek erre a sportágra, és többen kezdenek el foglalkozni vele" – mondta Swaney a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának, Kovács Erikának a vegyes zónában.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
SÍAKROBATIKA, NŐI FÉLCSŐ, SELEJTEZŐ

1. Cassie Sharpe (kanadai) 93.40 pont
2. Marie Martinod (francia) 92.00
3. Brita Sigourney (amerikai) 90.60
…24. Swaney Elisabeth 31.40 – nem jutott döntőbe

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik