Téli olimpia: Liu Shaolin megnyerte a B-döntőt, 5. lett 500 méteren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 11:05
null
Liu Shaolin Sándor két olimpiai pontot szerzett (Fotó: MTI)
Liu Shaolin Sándor az ötödik helyen végzett 500 méteren rövid pályás gyorskorcsolyában a pjongcsangi téli olimpián. A magyar versenyző megnyerte a táv B-döntőjét, és összesen két olimpiai pontot szerzett. Liu Shaoangot kizárták ezen a távon. Keszler Andrea kiesett a női 1000 méter negyeddöntőjében.

 

FÉRFI 500 MÉTER, B-DÖNTŐ

A biztos pontszerzéshez Shaolinnak az első két hely valamelyikén kellett végeznie. Ez gond nélkül összejött, végig az élen haladt, és így megnyerte ezt a versenyt. Az A-döntőben senkit sem zártak ki – a kínai Vu Ta-csing világcsúccsal győzött – így Shaolin összesítésben az ötödik helyen végzett.

FÉRFI 500 MÉTER, ELŐDÖNTŐ

Ellenfelei a negyeddöntőben világcsúcsot repesztő kínai Vu Ta-csing, a kanadai Samuel Girard, a holland Daan Breeuwsma és a kazah Abzal Azsgalijev volt. Az első kettő közé kellett jutni a döntőhöz.

Shaolin a második helyen rajtolt, de Girard hamar megelőzte. Shaolin igyekezett, de a nagy tempó miatt már nem tudott előzni., a harmadik helyen ért célba.

FÉRFI 500 MÉTER, NEGYEDDÖNTŐ

Liu Shaolinnak az első futamban a kínai Zsen Ce-vej, az orosz Alekszandr Sulginov, a lengyel Bartosz Konopko és a kazah Gyenyisz Nikisa ellen kellett kiharcolni az első két hely valamelyikét a továbbjutáshoz.

Ez sikerült is. A magyar versenyző sokáig a harmadik helyen haladt, de remekül hajrázott, és a kínai mögött a második helyen végzett. Zsen Ce-vej olimpiai csúccsal nyert.

Liu Shaoangnak a negyedik futamban a dél-koreai Lim Hjo Dzsun, a holland, Dylan Hoogerwerf, a szintén holland Daan Breeuwsma és a kazah Abzal Azsgalijev ellen kellett korcsolyáznia az első két hely valamelyikéért.

Shaoangnak nem jött össze a verseny. A negyedik helyen ért célba, ráadásul a kazahhal való ütközése miatt kizárták.



Az 500-as elődöntőt, amelyben tehát egy magyar, Liu Shaolin Sándor szerepel, 11.42 körül rendezik meg. Ellenfelei a kínai Vu Ta-csing, a kanadai Samuel Girard, a holland Daan Breeuwsma és Azsgalijev lesznek. Az első két hely jelent döntőt.

NŐI 1000 MÉTER, NEGYEDDÖNTŐ

A nők 1000 méteres távjának negyeddöntőjében Keszler Andreát abba a negyedik futamba sorsolták be, amelyben két holland, Suzanne Schulting és Yara van Kerkhof, illetve az orosz Jekatyerina Jefremenkova és a dél-koreai Sim Szuk Hi kapott még lehetőséget.

A magyar versenyző a második és a harmadik helyen haladt az elején, ám a futam második felében visszaesett, és az 5. helynél előrébb nem jutott. Így kiesett.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA
Férfi 500 méter
1. Vu Ta-csing (Kína) 39.584 – világcsúcs

2. Hvang Da Hon (Dél-Korea)
3. Lim Hjo Dzsun (Dél-Korea)
4. Samuel Girard (Kanada)
5. Liu Shaolin Sándor (Magyarország)
6. Zsen Ce-vej (Kína)
…19. Liu Shaoang (Magyarország)
…28. Knoch Viktor (Magyarország)

Női 1000 méter
1. Suzanne Schulting (Hollandia) 1:29.377
2. Kim Boutin (Kanada)
3. Arianna Fontana (Olaszország)
4. Csoj Min Dzsong (Dél-Korea)
5. Kim A Lang (Dél-Korea)
6. Sim Szuik Hi (Dél-Korea)
…17. Keszler Andrea (Magyarország)
…24. Jászapáti Petra (Magyarország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik