KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest) 2018.02.20 11:14 Frissítve: 2018.02.20 15:42

Téli olimpia: Keszler továbbjutott, Jászapáti kiesett női 1000-en

Keszler Andrea bejutott a csütörtöki negyeddöntőbbe a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a pjongcsangi téli olimpián. Jászapáti Petra kiesett.

Keszler Andrea a negyeddöntőben folytathatja (Fotó: AFP)

 

Keszler Andreának holland Lara van Ruijven, a brit Elise Christie és a lengyel Magdalena Warakomska volt az ellenfele.

Az első rajtot vissza kellett fújni Christie elesése miatt. A másodikban Keszler állt az élre, majd a holland megelőzte. Az egyik kanyarban Christie kibillentette Keszlert az egyensúlyából, így visszaesett, és végül csak a negyedik lett. Utólag azonban a bírók kizárták a britet, s a magyar versenyzőt továbbjuttatták.

Christie-t ölben vitték le a pályáról. Már az esés után látszott, hogy nincs teljesen rendben, de még vállalta a versenyt.

„Kicsit belealudtam a futamba, hamarabb meg kellett volna indulnom, hogy Christie-nek ne legyen esélye. Belül 50-50-nek éreztem, hogy továbbjuttatnak-e" – mondta Keszler, aki az MTI azon kérdésére, hogy volt-e már ennyire jó formában, úgy reagált, a tavalyi Európa-bajnokságon, amikor éppen 1000 méteren ezüstérmes lett.

„Az a kulcs, hogy elkapja-e az ember a fonalat. Jó példa erre Christie is, akinek nem sikerült az első szám és ez rányomta a bélyegét a későbbi versenyzésére. Sajnálom őt, de nekem a saját érdekeimet kell néznem" – tette hozzá. 

Jászapáti a kazah Iong A Kim, a holland Suzanne Schulting és az orosz Jekatyerina Jefremenkova ellen küzdhetett meg a továbbjutást jelentő első két helyért. A magyar versenyző sokáig a negyedik helyen haladt, és bár a hajrában megpróbált előrejönni, ez nem sikerült neki, így kiesett.

„Megpróbáltam az első helyre felkorcsolyázni, de Schulting nagyon cikázott az egyenesben, emiatt nem sikerült. Nem tudom, hogy mögé be tudtam volna-e állni valamikor, mert még nem tudtam visszanézni a futamot, mivel utána rögtön a váltóra koncentráltam. Mindenesetre két tényleg nagyon gyors és jó korcsolyázó jutott tovább. Sajnálom, hogy ez most nem sikerült, de így is egyéni csúcsot döntöttem. Azt hiszem, én kihoztam a maximumot ebből az olimpiából" – értékelt Jászapáti. 

A negyeddöntőt, az elődöntőt és a döntőt csütörtökön rendezik meg.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.08 15:26:37

Téli sportok nemzetisport.hu

A labdarúgó vb-n ennyi sem kell, elegendő, ha a játékos a győztes keret tagja.

2018.03.07 08:46:18

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Oláh Bence hamarosan orvosként diplomázik, aztán jöhet a következő olimpiai ciklus.

2018.02.28 16:58:39

Téli sportok ILKU MIKLÓS

Két olyan labdarúgó történetét mutatjuk be, akik téli sportokban is jeleskedtek.

2018.02.26 12:42:32

Téli sportok M. G.

Ester Ledecká a havon, Jorien ter Mors a jégen inspirálhatja a fiatalokat: talán mégsem minden a specializáció?

2018.02.26 23:38:27

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Csang Csinget, a rövid pályás gyorskorisok edzőjét az élet hatalmas kihívás elé állította.