HIRDETÉS
HIRDETÉS
KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest) 2018.02.20 11:14 Frissítve: 2018.02.20 15:42

Téli olimpia: Keszler továbbjutott, Jászapáti kiesett női 1000-en

Keszler Andrea bejutott a csütörtöki negyeddöntőbbe a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a pjongcsangi téli olimpián. Jászapáti Petra kiesett.

HIRDETÉS
Keszler Andrea a negyeddöntőben folytathatja (Fotó: AFP)

 

Keszler Andreának holland Lara van Ruijven, a brit Elise Christie és a lengyel Magdalena Warakomska volt az ellenfele.

Az első rajtot vissza kellett fújni Christie elesése miatt. A másodikban Keszler állt az élre, majd a holland megelőzte. Az egyik kanyarban Christie kibillentette Keszlert az egyensúlyából, így visszaesett, és végül csak a negyedik lett. Utólag azonban a bírók kizárták a britet, s a magyar versenyzőt továbbjuttatták.

Christie-t ölben vitték le a pályáról. Már az esés után látszott, hogy nincs teljesen rendben, de még vállalta a versenyt.

„Kicsit belealudtam a futamba, hamarabb meg kellett volna indulnom, hogy Christie-nek ne legyen esélye. Belül 50-50-nek éreztem, hogy továbbjuttatnak-e" – mondta Keszler, aki az MTI azon kérdésére, hogy volt-e már ennyire jó formában, úgy reagált, a tavalyi Európa-bajnokságon, amikor éppen 1000 méteren ezüstérmes lett.

„Az a kulcs, hogy elkapja-e az ember a fonalat. Jó példa erre Christie is, akinek nem sikerült az első szám és ez rányomta a bélyegét a későbbi versenyzésére. Sajnálom őt, de nekem a saját érdekeimet kell néznem" – tette hozzá. 

Jászapáti a kazah Iong A Kim, a holland Suzanne Schulting és az orosz Jekatyerina Jefremenkova ellen küzdhetett meg a továbbjutást jelentő első két helyért. A magyar versenyző sokáig a negyedik helyen haladt, és bár a hajrában megpróbált előrejönni, ez nem sikerült neki, így kiesett.

„Megpróbáltam az első helyre felkorcsolyázni, de Schulting nagyon cikázott az egyenesben, emiatt nem sikerült. Nem tudom, hogy mögé be tudtam volna-e állni valamikor, mert még nem tudtam visszanézni a futamot, mivel utána rögtön a váltóra koncentráltam. Mindenesetre két tényleg nagyon gyors és jó korcsolyázó jutott tovább. Sajnálom, hogy ez most nem sikerült, de így is egyéni csúcsot döntöttem. Azt hiszem, én kihoztam a maximumot ebből az olimpiából" – értékelt Jászapáti. 

A negyeddöntőt, az elődöntőt és a döntőt csütörtökön rendezik meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.08.28 09:29:33

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Néha elgondolkozom reggelente, miért is kelek fel, miért kell a jégpályára mennem?”

2018.07.23 15:57:36

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A kétszeres olimpiai bajnok még nem áll készen a visszavonulásra, de a családdal többet foglalkozna.

2018.07.04 09:05:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az amerikai rövid pályás gyorskorcsolyázónak az országváltás miatt egy szezont ki kell hagynia.

2018.06.13 23:02:31

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A női versenyzők tényleg jelezték, hogy nem tudnak tovább dolgozni a válogatott kínai vezetőedzőjével.

2018.06.10 11:15:47

Téli sportok CSINTA SAMU

A hat olimpiát megjáró sílövőt a legnagyobb sikerek elkerülték, mégsem beszél hiányérzetről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS