K. E. 2018.01.19 17:48 Frissítve: 2018.01.19 19:52

Téli olimpia: döntöttek két magyar kvóta sorsáról

Eldőlt, hogy a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöksége Tóth Ivett pjongcsangi indulását javasolja a MOB-nak, és megszületett a döntés a tizedik rövid pályás gyorskorcsolyázónk személyéről is.

Tóth Ivett mellett döntött a szövetség (Fotó: MTI)

 

„Egyértelmű, nincs kérdés” – Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség ügyvezető igazgatója adta ezt az egyenes választ péntek délután a Nemzeti Sport azon kérdésére, döntött-e a műkorcsolyázók moszkvai Európa-bajnokságának csütörtöki napja a tekintetben, hogy ki indul a pjongcsangi olimpián: mint ismert, az orosz fővárosban a női műkorcsolyázók rövid programjában Tóth Ivett a 15., Medgyesi Fruzsina a 28. helyen végzett, így előbbi bemutathatja szombaton a kűrjét, míg utóbbi nem.

„Ivett korábbi eredményei, és az, hogy ő szerezte meg a kvótát Magyarországnak a tavalyi világbajnokságon, mind-mind számítottak persze, aztán a moszkvai Európa-bajnokság rövid programja eldöntötte, hogy hétfőn, az olimpikonok ünnepélyes eskütételén Ivett lesz ott. A hivatalos ügymenet egyébként az, hogy a szakszövetségek elnöksége terjeszti fel a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségéhez az indulók névsorát. A MOB elnökségi ülésére január 29-én, vagyis a fogadalomtétel után kerül sor, így az leginkább formális lesz. Szövetségünk elnöksége a pénteki nap folyamán elektronikus úton hagyja jóvá azt az előterjesztést, melyben Tóth Ivett neve szerepel pjongcsangi indulóként” – mondta el Orendi Mihály.

És ha már ugyanaz a szövetség, természetesen rákérdeztünk az ügyvezető igazgatónál arra is, a rövid pályás gyorskorcsolyázók szakmai vezetői meghozták-e döntésüket – hogy a hölgyek közül Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea és Kónya Zsófia utazhat a téli játékokra, eddig sem volt kérdés, hiszen ők öten harcolták ki a kvótákat, és ők azok, akik egyértelműen a legjobbak jelenleg, a férfiaknál viszont csak odáig volt meg a lista, hogy Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor.

„Péntek délelőtt Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere tájékoztatott arról, hogy megszületett a döntésük ennek kapcsán is. Varnyú Alex és Oláh Bence közül kellett kiválasztaniuk az ötödik utazót. Nem voltak könnyű helyzetben a szakemberek, végül úgy határoztak, hogy Oláh Bence utazhat Pjongcsangba” – nyilatkozta Orendi Mihály.

2019.05.18 09:46:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Ha olyan sikert érünk el Pekingben, mint szeretnénk, nem biztos, hogy szögre kerül a korcsolya.

2019.04.22 20:21:42

Téli sportok nemzetisport.hu

Az orosz síparadicsomban több mint 1700-an csúsztak egyszerre lenge öltözetben.

2019.03.20 21:56:44

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok svéd játékos a sakkhoz hasonlítja sportágát.

2019.03.18 18:12:59

Téli sportok VINCZE SZABOLCS

Három téli olimpiára jutott ki a legjobb magyar sílövő, aki sportpályafutása harminc éve alatt végig dolgozott, hogy szponzorálja önmagát.

2019.03.15 23:15:28

Téli sportok BÁNKI JÓZSEF

ALAPVONAL. A Fradi nyitott klub, fajra, felekezetre való tekintet nélkül mindenkit saját gyermekének tart, a hatalmas népszerűség, a szenvedély és az elementáris erejű összetartozás pedig gyakran kisebbrendűségi érzést kelt az ellenfelekben, riválisokban.