A norvégok átvették a vezetést az éremtáblázaton – a vasárnapi események

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest)
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 07:25
A Pjongcsangban zajló téli olimpia vasárnapi versenynapján hat aranyérmet osztottak ki: az osztrák Marcel Hirscher férfi óriás-műlesiklásban volt a legjobb, a norvégok férfi slpoestyle-ban és a sífutók váltójában is örülhettek, a 15 kilométeres sílövészetben a francia Martin Fourcade centikkel nyert, az ukrán Olekszandr Abramenko lett a legjobb a férfi síakrobatika ugrás számában, a női gyorskorcsolyában pedig Kodaira Nao győzött. A két sikert arató norvégok az éremtáblázaton átvették a vezetést a németektől.

A LEGFONTOSABB HÍREK

A LEGFONTOSABB HÍREK

Férfi óriás-műlesiklásban a két magyar induló közül Kékesi Márton volt a jobb, a 42. helyen végzett 13.82 másodperces hátránnyal, míg Samsal Dalibor 14.84 mp-vel követte Hirschert.

„Erre a futamra vagyok a legbüszkébb, emiatt már megérte kijönni az olimpiára. Azt terveztem, hogy bevállalós legyek, ezt meg is valósítottam, nagyon élveztem ezt a futamot” mondta a versenyt követően Kékesi Márton.



Erőss Julianna
tanította meg aLiu testvéreketa gyorskorcsolya alapjaira, mára pedig mindkét fiú a téli olimpián képviselheti Magyarországot. Bár korábbantöbb sportágat is kipróbáltak,a gyorskorcsolya volt az, ami azonnal magával ragadta őket.

„Úgy ismertem meg őket, hogy sportágat kerestek, mert a szülők mindenféleképpen szerették volna, ha valamit sportolnak– emlékezett vissza. –Én annyit tudtam, hogy az úszás után jöttek hozzám, mert az nem felelt meg. Az első alkalommal annyira megtetszett nekik a gyorskorcsolya, hogy azt mondták: ez az, ide kell jönni!”



Pjongcsangi idő szerint este hat óra volt a végleges nevezés lezárulta – néhány perccel ezelőtt kiderült, hogy a biztos induló Jászapáti Petra mellett a magyar szakvezetés Keszler Andreát nevezte 1000 méteren – tudatta helyszíni tudósítónk, Kovács Erika.

A férfiak 500 méteres távján is két biztos indulónk volt Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang révén, a harmadik magyar Knoch Viktor lesz.

VASÁRNAPI ARANYÉRMEK
Hirscheré az első vasárnapi arany
Norvég első hely férfi slopestyle-ban
A sífutóváltók versenyében is norvég öröm
Centiméterek döntöttek Fourcade javára 15 kilométeren
Szoros csatában ukrán arany férfi síakrobatikában
Japán győzelem női gyorskorcsolyában

ÉREMTÁBLÁZAT
A norvégok átvették a vezetést

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik