Sokszor látott vendég

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.29. 22:09
Címkék
Rangadót játszanak szombat délután a Kőbányai úton, s az FTC-Cornexi meccsen, mint az elmúlt években annyiszor, kulcsszereplő lehet Sugár Tímea.
Csakhogy a válogatott kapus, aki sikerekben gazdag fél évtizedet töltött a zöld-fehéreknél (hogy csak a két bajnoki aranyérmet és a BL-döntőt említsük), ezúttal ellenfélként lép pályára. Az Európa-bajnok hálóőr a Fradi-tábor egyik nagy kedvence volt, bravúrjai után sokszor áldották a nevét kórusban a szurkolók.
- Öt év után szerződött el a Fraditól, s most ellenfélként tér vissza a sok nagy siker helyszínére.
- Biztosan furcsa lesz vendégként belépni abba a csarnokba, ahol öt szép évet töltöttem, de jó érzéssel várom a mérkőzést - mondta egy nappal a rangadó előtt Sugár Tímea. - Persze ez csak az érzelmi része a dolognak, hiszen szakmailag ugyanúgy készülök, mint bármelyik mérkőzésre, azaz nagyon komolyan.
- A nyáron került Székesfehérvárra, s a csapat remek rajtot vett a bajnokságban.
- Fiatal, és szerintem sokra hivatott együttes a jelenlegi Cornexi, ahol remekül érzem magam. A klubnál régóta óhajtották a sikert, s úgy érzem, most elindult valami. Persze még hosszú út áll előttünk, és sokat kell dolgoznunk azért, hogy elérjük célunkat, azaz eljussunk a Dunaferr, a Győr és a Fradi szintjére.
- Ebben a közegben nagy szerep és az ezzel járó nagy teher hárulhat a csapat rutinos, válogatott kapusára.
- Amikor ideigazoltam, már akkor tudtam, hogy így lesz. Többek között ezért is választottam a fehérváriakat, mert izgatott a kihívás.
- A remek rajt hatására egyre többen járnak Cornexi-meccsre. Már érződik Fehérváron a kézilabdaláz?
- A hazai meccseinkre szerencsére mindig megtelik a csarnok, és idegenbe is egyre többen elkísérnek bennünket, ez pedig remek dolog. Úgy érzem a szurkolók együtt fejlődnek a csapattal, ők is kezdenek ráérezni a sikerre, tisztelik a csapat küzdeni tudását, s elfogadják a vereséget is, ha látják, hogy mindenki megszakadt a pályán. Így volt ez Dunaújvárosban is, ahol kikaptunk, mégis tapsot kaptunk a szurkolóktól.
- Különleges csemegét ígér a meccs, hiszen a vendégek kapusa tökéletesen ismeri majd a hazaiak játékosait.
- Ez igaz, ám ne felejtse el, hogy a Fradi kézilabdázói is alaposan kiismertek engem, úgyhogy ebből a szempontból egálban vagyunk. A jó kapusteljesítmény persze fontos, de ehhez kell a csapat is, hiszen csak együtt tudunk meccset nyerni.
- Évekig volt a ferencvárosi hívek kedvence, most milyen fogadtatásra számít?
- Bár nekem már az a dolgom, hogy a fehérváriak sikeréért harcoljak, azt hiszem, sok felejthetelen élmény köt a Fradi-szurkolókhoz, éppen ezért szeretetre várok! ---- T ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik