Két századmásodperc az első négy között

Vágólapra másolva!
2012.12.29. 19:06
null
Zuzulová pályafutása első vk-győzelmét ünnepelhette (Fotó: Reuters)
A férfi alpesi sízők az olaszországi Bormióban, a nők az ausztriai Semmeringben versenyeztek. A sífutók számára a németországi Oberhofban megkezdődött a Tour de Ski.

 

ALPESI SÍ

Az olaszországi Bormióban rendezték a férfi alpesi sízők lesikló versenyét, amelyet az osztrák Hannes Reichelt és az olasz Dominik Paris nyert meg azonos idővel, s mindössze egy századdal előzték meg a norvég Aksel Lund Svindalt.

Sokáig a harmadikként rajtoló francia David Poisson állt az élen, tőle vette át a vezetést a tizedikként induló Paris. A legjobbak közül először Reichelt indult, s századmásodpercre azonos időt ért el, mint Paris.

Az összetett világkupában vezető Svindal kettővel később rajtolt, s mindössze egy századmásodperccel ért lassabban a célba riválisainál, míg a 22-es rajtszámú osztrák Klaus Kröll két századdal maradt le az éllovasok mögött.

ALPESISÍ-VK, BORMIO (OLASZORSZÁG)
LESIKLÁS
1. Hannes Reichelt (osztrák) 1:58.62
1. Dominik Paris (olasz) 1:58.62
3. Aksel Lund Svindal (norvég) +0.01
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 674 pont
2. Marcel Hirscher (osztrák) 580
3. Ted Ligety (amerikai) 537
A hölgyek az ausztriai Semmeringben mérték össze erejüket, ahol szombaton műlesikló futamot rendeztek, amelyet a szlovák Veronika Zuzulová nyert meg az osztrák Kathrin Zettel és a szlovén Tina Maze előtt.

Az első futamot az összetett világkupában vezető Maze nyerte, 55 századmásodperccel megelőzve Zuzulovát, és 86-tal az osztrák Kathrin Zettelt. A vk-ban második német Maria Höfl-Riesch már több mint másfél másodperces hátránnyal állt a hatodik helyen.

Amikor az olimpiai címvédő német versenyző sorra került, akkor a második futamban addig leggyorsabb svéd Maria Pietilä-Holmner állt az élen, de Höfl-Riesch végül fél másodpercet meg tudott őrizni előnyéből. Az osztrák Michaela Kirchgasser és az amerikai Mikaela Shiffrin viszont kiesett, így a német maradt az élen, amikor már csak hárman voltak hátra.

Zettel hazai pályán remekelt, 67 százados előnyét több mint egy másodpercesre növelte, s úgy vette át a vezetést, hogy övé lett a második futam legjobb teljesítménye. Zuzulová azonban egy tizedmásodpercet meg tudott őrizni előnyéből, így ezen a napon nem született osztrák siker.

Már csak Maze volt hátra, aki inkább biztonsági menetre törekedett, így nemcsak a fél másodperces előnyét adta el, de végül még Zettel is elé került, s végül csak harmadik lett, de még így is növelni tudta előnyét az összetett világkupában. A szlovák lány pályafutása első vk-sikerét ünnepelhette.

ALPESISÍ-VK, SEMMERING (AUSZTRIA)
NŐI MŰLESIKLÁS
1. Veronika Zuzulová (szlovák) 1:37.28
2. Kathrin Zettel (osztrák) +0.10
3. Tina Maze (szlovén) +0.20
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Tina Maze (szlovén) 1059 pont
2. Maria Höfl-Riesch (német) 632
3. Kathrin Zettel (osztrák) 582
...
89. Miklós Edit (magyar) 8

TOUR DE SKI

A németországi Oberhofban a férfiak és a nők szabad stílusú prológjával megkezdődött a Tour de Ski. Előbbiek 4 km-es távján a norvég Petter Northug bizonyult a leggyorsabbnak a svéd Marcus Hellnert és az orosz Alekszander Legkovot megelőzve. A norvég versenyző 6.1 másodperccel volt jobb svéd, és 7.2-vel az orosz riválisánál. A címvédő svájci Dario Cologna lett a negyedik, 10.1-es hátránnyal.

TOUR DE SKI, OBERHOF (NÉMETORSZÁG)
FÉRFI 4 KM-ES PROLÓG (SZABAD STÍLUS)
1. Petter Northug (norvég) 8:28.7
2. Marcus Hellner (svéd) +6.1
3. Alekszander Legkov (orosz) +7.2
A nőknél az amerikai Kikkan Randall nyert a svéd Charlotte Kalla és a lengyel Justyna Kowalczyk előtt. Az amerikai sprinter 4.4 másodperccel előzte meg a svédet és 4.7-tel a címvédő lengyelt.

A nőkre vasárnap 9, a férfiakra pedig 10 km-es klasszikus stílusú üldözéses verseny vár.

NŐI 3 KM-ES PROLÓG (SZABAD STÍLUS)
1. Kikkan Randall (amerikai) 7:28.1
2. Charlotte Kalla (svéd) +4.4
3. Justyna Kowalczyk (lengyel) +4.7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik