Szoros versenyek Bormióban és Semmeringben

Vágólapra másolva!
2010.12.29. 19:18
null
Michael Walchhofer izgalmas versenyben nyerte meg a bormiói lesiklást (Fotó: Action Images)
Címkék
Michael Walchhofer győzelmével ért véget Bormióban a férfiak alpesi sí világkupaversenye. Az osztrák versenyző mindössze nyolc századdal előzte meg a második helyre befutó svájci Silvan Zurbriggent a 3270 méteres viadalon. Walchhofer átvette a vezetést a szakági világkupában, de összetettben egy ponttal még Zurbriggen vezet. A nők semmeringi műlesiklását az osztrák Marlies Schild nyerte meg a majdnem csodát művelő német Maria Riesch előtt.

 

A kellemes idő megkönyörült a férfi alpesi síelőkön Bormióban. Az átlagnál hosszabb, 3270 méteres pályán kellett leszáguldaniuk 1010 méteres szintkülönbség mellett. A menetidő nagyjából két perc, így az időjárástól függetlenül is rendesen elfáradnak az indulók.

A verseny igazolta az idei papírformát, a lesikló szakág legjobbjai most is remekeltek. Összesen ketten tudtak célba érni a bűvös, kétperces álomhatár alatt. Az egyik Silvan Zurbriggen volt, aki a 13. indulóként rendkívül jó, 1:59.74-es idővel zárta menetét.

A svájci már nyert lesiklóversenyt ebben a szezonban, így vele mindenképpen számolni kellett. Bormiói időeredményét nem is nagyon tudták megközelíteni a többiek. Egyetlen kivételt akadt, Michael Walchhofer. Az osztrák nem csak egyszerűen remekül síelt, hanem meg is előzte vetélytársát, a távhoz mérten meglehetősen kis különbséggel, nyolc századdal. A dobogóra még az olasz Christof Innerhofer fér fel.

Michael Walchhofer idén már a harmadik vk-versenyét nyerte meg. A szakági világkupában átvette a vezetést a svájcitól, ám összetettben egyetlen ponttal még mindig Zurbriggen áll az élen.

A hölgyek semmeringi műlesiklásán úgy tűnt, hogy Marlies Schild simán győz. Az osztrák klasszis az első futamban óriási, 1.20 másodperces előnyre tett szert a francia Nastasia Noens-nel szemben. A nagy esélyes, a német Maria Riesch pedig bő két másodpercet kapott, és csak a 17. lett.

Schild végül meg is szerezte a győzelmet, de váratlanul nagyot kellett küzdenie érte. Maria Riesch ugyanis feltámadt a második futamban. A német olyan fantasztikusan síelt, hogy idejével mindenkit magasan vert. Nagy hátránya miatt azonban Schilddel már nem bírt, és végül maradt számára a második pozíció.

Marlies Schild harmadik világkupa-versenyét nyerte meg ebben a szezonban, immáron egyedüli első a szakági sorozatban, összetettben pedig a nyolcadik helyen áll.

Böngéssze téli sport adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VILÁGKUPA-VERSENYEK
Férfi lesiklás, Bormio. A végeredmény
1. Michael Walchhofer (osztrák) 1.59.66
2. Silvan Zurbriggen (svájci) 1:59.74
3. Christof Innerhofer (olasz) 2:00.02
A szakági vk állása (még 6 verseny van hátra)
1. Michael Walchhofer 245 pont
2. Silvan Zurbriggen 230
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 109
Az összetett vk állása (még 27 verseny van hátra)
1. Silvan Zurbriggen 395
2. Michael Walchhofer 394
3. Ted Ligety (amerikai) 321
Női műlesiklás, Semmering. A végeredmény
1. Marlies Schild (osztrák) 1:42.06
2. Maria Riesch (német) +0.32
3. Christina Geiger (német) +0.52
A szakági vk állása (még 6 verseny van hátra)
1. Marlies Schild 300 pont
2. Tanja Poutiainen (finn) 250
3. Maria Riesch 240
Az összetett vk állása (még 24 verseny van hátra)
1. Maria Riesch 738
2. Lindsey Vonn (amerikai) 617
3. Tanja Poutiainen 430

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik