Sólyom László aláírta Zavozin állampolgársági kérelmét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.01.14. 20:24
null
Hoffmann Nóra és Maxim Zavozin jelenleg Moszkvában készül (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Kedvezően bírálta el Maxim Zavozin állampolgársági kérelmét Sólyom László köztársasági elnök, így az amerikai-orosz jégtáncos párjával, Hoffmann Nórával indulhat a februári, vancouveri téli olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) MTI-hez eljuttatott csütörtöki tájékoztatása szerint ezt Bathó Ferenc, a korcsolyázó szövetség elnöke közölte Molnár Zoltán főtitkárral,  a magyar csapat vezetőjével. Bathó elmondta, hogy az államfő kabinetirodájának vezetőjétől kapta a kedvező elbírálásról szóló értesítést.

A továbbiakat illetően hozzátette, hogy az engedélyezett kérelem az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz került, onnan az állampolgársági hivatalhoz, ahol Zavozin vagy személyes megbízottja veheti át az okmányt.

„A fiatalok jelenleg Moszkvában készülnek a hétfőn kezdődő Európa-bajnokságra. Nóra lányom párja engem hatalmazott fel az engedély átvételére. – mondta Hoffmann György a MOB-nak. - Pénteken veszem át az okiratot, s viszem a II. kerületi Polgármesteri Hivatalba. Láng Zsolt polgármesterrel már megbeszéltem, hogy az Eb utáni héten soron kívül kitűzik az állampolgársági eskütételt, s Zavozin akkor magyar állampolgár lesz."

A honosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy Zavozin jégre léphessen Vancouverben.

„Még most sem hisszük el, hogy igaz. – mondta boldogan Hoffmann Nóra. - Az idő múlásával bizony már csak titkon mertünk bízni a köztársasági elnök kedvező döntésében, s most a boldogságban úszunk."

Ami a reményeket illeti, Hoffmann elárulta, hogy az Európa-bajnokságon pontszerző helyen, az ötkarikás játékokon pedig az első tíz között szeretnének végezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik