Sílövő-vk: Johannes Bö már három győzelemnél tart

Vágólapra másolva!
2017.12.09. 15:29
A férfi és női üldözéses versennyel folytatódott az ausztriai Hochfilzenben a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet előbbieknél a norvég Johannes Bö, utóbbiaknál pedig a szlovák Anastasiya Kuzmina szerezte meg.

A férfiak versenye az utolsó lövészetnél dőlt el, mert addig az ifjabbik Bö fivér és a francia Martin Fourcade az első sorozattól kezdve együtt haladt. A francia azonban három lövését is elvétette, míg a norvég hibátlanul lőtt. Fourcade-nak ezután még a dobogóért is keményen meg kellett küzdenie, hiszen a szlovén Jakov Fak is megelőzte, hárman pedig vele egy bolyban haladtak. Végül azonban le tudta hajrázni a német Simon Schempet, az idősebbik Bö-testvért, Tarjeit, illetve az orosz Makszim Cvetkovot. A norvég így már idénybeli harmadik győzelmét ünnepelhette, míg Fourcade azzal vigasztalhatta magát, hogy mind az öt versenyen dobogóra állhatott.

A nőknél a második helyen rajtoló Kuzmina remekül futva érte utol a hozzá hasonlóan egy lövését elrontó fehérorosz Darja Domracsevát, akit aztán még a végén finn Kaisa Mäkäräinen is megelőzött, pedig ő csak a hatodik helyről vágott neki a 10 km-es távnak és egy büntetőkörrel többet is kellett futnia.

 

SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA)
Férfi 12.5 km-es üldözéses verseny
1. Johannes Bö (norvég) 36:41.1 (3)
2. Jakov Fak (szlovén) +58.8 (1)
3. Martin Fourcade (francia) +1:10.0 (5)
Női 7.5 km-es üldözéses verseny
1. Anastasiya Kuzmina (szlovák) 34:31.2 (1)
2. Kaisa Mäkäräinen (finn) +10.2 (2)
3. Darja Domracseva (fehérorosz) +11.8 (1)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik