Sílövő-vk: elmaradt Björndalen búcsúja Hanti-Manszijszkban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.20. 13:22
A férfiak és a nők tömegrajtos versenyével zárult volna vasárnap a sílövők világkupa-sorozata az oroszországi Hanti-Manszijszkban, de a helyszínen olyan óriási szél fújt, hogy lehetetlenné vált ezek megrendezése.

A világkupában már nem voltak komolyabb kérdések, ám ez a viadal lett volna a nyolcszoros olimpiai és 20-szoros világbajnok norvég Ole Einar Björndalen búcsúversenye, aki már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul. Mivel a szombati üldözéses versenyen sem állt rajthoz, így elvileg a pénteki sprintverseny volt a legenda utolsó megmérettetése, ahol viszont csak a csalódást keltő 41. helyen végzett.

Azért elvileg, mert a 42 éves norvég sílövő korábban már többször is kacérkodott a visszavonulás gondolatával, de aztán mindig meggondolta magát, s a múlt heti oslói világbajnokságon három egyéni érmet, és egy váltó aranyat is be tudott gyűjteni, azaz még mindig remek teljesítményre képes. Szóval akár még az is elképzelhető, hogy két év múlva a neve felbukkan az olimpiai indulók között.

Sílövő-vk
A FÉRFI ÖSSZETETT VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE
1. Martin Fourcade (francia) 1151 pont
2. Johannes Thingnes Bö (norvég) 820
3. Anton Sipulin (orosz) 806
A NŐI ÖSSZETETT VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE
1. Gabriela Soukalová (cseh) 1074
2. Marie Dorin Habert (francia) 1028
3. Dorothea Wierer (olasz) 944

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik