Sílövő-vk: Björndalen újra a dobogó tetején

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.10. 15:38
A férfi és női váltóversennyel folytatódott az ausztriai Hochfilzenben a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet előbbieknél a norvég, utóbbiaknál a német csapat szerezte meg.

Ha a papírformát nézzük, akkor nem lett volna meglepetés a norvégok sikere, ám ha azt is figyelembe vesszük, hogy az északiak nem tették be csapatukba az idén négy versenyt is megnyerő Bö testvéreket, illetve az olimpiai bajnok Emil Hegle Svendsent sem, így már azért elég nagy szó.

A nyolcszoros olimpiai bajnok, de már 43 éves Ole Einar Björndalen volt a nyitó emberük, aki az erős szélben kettőt is hibázott az első lövészet során, s így hátracsúszott, azonban az időjárás a második sorozatban a többiekkel is kibabrált, míg ott a rekorder norvég hibátlanul teljesített, és a belga színekben induló, korábban a németekkel sikert sikerre halmozó Michael Rösch-sel együtt váltott az élen.

Persze, ahogyan azt várni lehetett, később a belgák is leszakadtak, s így Henrik L'Abée-Lundnak és Erlend Bjöntegaardnak még az is belefért, hogy három-három lövésüket is elrontsák, így is egyre jobban növelték előnyüket. A befutóember, Lars Helge Birkeland csupán egyszer hibázott, így aztán végül majdnem kétperces előnnyel ért célba a rajtuk kívül egyedüliként büntetőkört nem futó, de összességében 17-szer rontó németek, illetve a Martin Fourcade-ot nélkülöző, három büntetőkört is futó franciák előtt.

A nőknél a világbajnok németek nyertek, ha nem is ekkora, de nagy fölénnyel, megelőzve az olimpiai bajnok ukránokat és az itt két büntetőkört futó franciákat. Itt a norvégok csak a vert mezőnyben, a 13. helyen végeztek nyolc (!) büntetőkörrel és 19 rontott lövéssel.

SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA)
Férfi 4x7.5 km-es váltó
1. Norvégia (Ole Einar Björndalen, Henrik L'Abée-Lund, Erlend Bjöntegaard, Lars Helge Birkeland) 1:21.21.8 (0+9)
2. Németország (Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer, Simon Schempp) +1:54.9 (0+17)
3. Franciaország (Jean-Guillaume Béatrix, Simon Desthieux, Emilien Jacquelin, Quentin Fillon Maillet) +2:34.0 (3+13)
Női 4x6 km-es váltó
1. Németország (Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand, Maren Hammerschmidt, Laura Dahlmeier) 1:14:36.4 (0+9)
2. Ukrajna (Vita Szemerenko, Julija Dzsima, Valj Szemerenko, Olena Pidhrusna) +44.9 (0+5)
3. Franciaország (Marie Dorin Habert, Célia Aymonier, Justine Braisaz, Anais Bescond) +1:04.5 (2+13)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik