Sílövő-vb: hatalmas meglepetés a férfi üldözéses versenyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.10. 17:37
A férfiaknál hatalmas meglepetésre az ukrán Dmitro Pidrucsnij, míg a nőknél a német Denise Herrmann sikerét hozta a sílövők svédországi világbajnokságának vasárnapi üldözéses versenye.

A férfiaknál a szombati sprintben diadalmaskodó norvég Johannes Thingnes Bö számított toronymagas esélyesnek, és a 12.5 kilométeres verseny háromnegyedéig úgy tűnt, senki nem is veszélyezteti a pályafutása hatodik vb-aranyérmére hajtó 25 éves biatlonost. Bö a harmadik lövészetet követően 48 másodperccel vezetett Pidrucsnij előtt, de az utolsó sorozatban háromszor is hibázott, így összesen öt lőhibával zárt.

Ukrán riválisa ezzel szemben ötből ötször talált a negyedik lövészetnél, 15.1 másodperces előnyéből pedig 8.3 másodpercet megőrzött a célig, így pályafutása legnagyobb sikerét aratva világbajnok lett.

A dobogó harmadik fokára a nagyot hajrázó francia Quentin Fillon Maillet állhatott fel.

A nők 10 kilométeres versenyében az első helyről rajtoló – azaz a szombati sprintben győztes – Anastasia Kuzmina nagyon rosszul lőtt, hét hibát követett el, így esélye sem volt a duplázásra. A szlovák versenyző visszafogottságát a német Denise Herrmann használta ki a legjobban, aki remek futóteljesítménnyel és két lövőhibával több mint félperces előnnyel szerezte meg pályafutása első világbajnoki aranyérmét.

A dobogóra rajta kívül a kilencedik helyről rajtoló, a lövészetben ugyancsak kétszer hibázó norvég Tiril Eckhoff, valamint az egy hibával záró címvédő Laura Dahlmeier állhatott fel. Utóbbi szombaton is bronzérmet szerzett és vasárnap sorozatban 13. világbajnoki versenyén nyert valamilyen érmet.

SÍLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI ÜLDÖZÉSES VERSENY (12.5 KM)
1. Dmitro Pidrucsnij (Ukrajna) 31:54.1 perc (2 lőhiba)
2. Johannes Thingnes Bö (Norvégia) 8.3 mp hátrány (5)
3. Quentin Fillon Maillet (Franciaország) 17.7 mp h. (3)

NŐI ÜLDÖZÉSES VERSENY (10 KM)
1. Denise Herrmann (Németország) 31:45.9 perc (2 lőhiba)
2. Tiril Eckhoff (Norvégia) 31.4 mp hátrány (2)
3. Laura Dahlmeier (Németország) 31.6 mp h. (1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik