Sílövészet: Fourcade üldözött a legjobban Östersunban

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 13:15
A svédországi Östersundban a férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a német Andreas Birnbacher és az orosz Anton Sipulin előtt.

Az első lövészetet követően az elsőként rajtoló kanadai Jean-Philippe Leguellec maradt az élen, de ő a második sorozatban hibázott, így egy négyes csoport állt az élre a norvég Emil Hegle Svendsen, Fourcade, Birnbacher és az orosz Jevgenyij Usztjugov részvételével.

A harmadik sorozatban azonban csak utóbbi maradt hibátlan, így ő maradt az élen, nagyjából húsz másodperccel a többiek előtt. Az orosz azonban az utolsó sorozatában kettőt is rontott, Svendsen pedig egyet, így Birnbacher és Fourcade jött ki fej fej mellett elsőként a lőállásból.

Ők aztán együtt is maradtak a hajráig, amely során a francia hét tizeddel ért előbb a célba. A harmadik helyért hárman versenyeztek: Svendsen Sipulin és a német Arnd Peiffer. A norvég vezetésével jelentősen fel is zárkóztak az éllovasokra, utolérniük azonban már nem sikerült őket, Svendsen a végére el is fáradt, így az orosz ért harmadikként a célba a németet megelőzve.

SÍLÖVŐ-VK, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG)
FÉRFI 12.5 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY
1. Martin Fourcade (francia) 33:13.5 (1)
2. Andreas Birnbacher (német) +0.7 (1)
3. Anton Sipulin (orosz) +3.3 (1)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Martin Fourcade (francia) 151
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 121
3. Alexis Boeuf (francia) 110

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik