Sífutás: az oroszok továbbra is vezetőedzőjük nélkül készülnek

Vágólapra másolva!
2020.08.13. 18:10
A koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások következtében továbbra sem csatlakozhat az orosz sífutó-válogatotthoz a német vezetőedző, Markus Kramer.

„Markusnak továbbra is otthon kell maradnia, nem csatlakozhat hozzánk az edzőtáborban, mert a járvány miatt nem kaphat vízumot” – magyarázta Szergej Turisev, a szakmai stáb tagja. „Markusnak továbbra is otthon kell maradnia, nem csatlakozhat hozzánk az edzőtáborban, mert a járvány miatt nem kaphat vízumot” – magyarázta Szergej Turisev, a szakmai stáb tagja.

Az orosz sífutók idén nyáron már kétszer edzőtáboroztak Kramer nélkül, és múlt vasárnaptól augusztus 29-ig is együtt készülnek Terszkolban, a Kaukázus legmagasabb hegyének számító Elbrusz lankáin.

„Az edzőnk már megvitatta ezt a kérdést az orosz sportminiszterrel, aki megígérte, hogy minden lehetséges segítséget megad neki. Amint megkapja a vízumot, azonnal csatlakozik hozzánk” – folytatta Turisev.

Hozzátette, állandó kapcsolatban állnak Kramerrel, a munkát pedig az általa megadott ütemterv szerint végzik.

A német tréner irányításával az orosz sífutók három ezüst- és öt bronzérmet nyertek a 2018-as pjongcsangi téli olimpián, pedig az országot sújtó doppingbotrány miatt a legjobbjaik többsége nem állhatott rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik