Rp. gyorskori: három magyar dupla a pénteki selejtezőn

Vágólapra másolva!
2019.11.08. 21:49
A montreali világkupaverseny pénteki selejtezős napján Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Jászapáti Petra mindkét egyéni távján (500 és 1000 méter) továbbjutott a negyeddöntőbe.

A legjobbjainkban ezúttal sem csalódtunk.

A világkupaversenyeken két-két egyéni számot vállalnak általában a short trackesek, a mieink legalábbis biztosan – a montreali selejtezős nap után azt leszögezhetjük, hogy hárman hoztak száz százalékot pénteken, ráadásul ugyanazokon a távokon: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Jászapáti Petra egyaránt az 500 és az 1000 métert választotta, ők hárman remekül is futottak, így szombaton és vasárnap a számok negyeddöntőiben folytathatják.

A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez egy héttel korábban Salt Lake Cityben az ötszáz, míg most Montrealban az ezer méter.

„Salt Lake Cityben nagyjából képet kaptunk az ellenfelekről és magunkról is, Montrealban árnyaltabbá válik majd minden, hiszen az ötszázzal ellentétben az ezer méterhez már nagyobb állóképesség szükséges” – mondta el még a Salt Lake City-i viadal után Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere.

Nos, e téren egyelőre a legjobbjaink kapcsán jól állunk, többeket azonban elveszítettünk menet közben.

Burján Csabát is ötszáz méteren, pedig a pécsi versenyző egy héttel korábban, a vk-sorozat első állomásán a sprinttávon a hetedik helyen végzett. Ám olimpiai bajnokunk szerencsére 1500 méteren kivágta a rezet, és továbbjutott, és Lockett Deanna megtette ezer méteren – a két short trackesünk kiváló időeredményének köszönhetően folytathatja a versenyzést.

Ugyanezt nem mondhatja el magáról Talabos Attila, ám tőle nem is a továbbjutás volt az elvárás: a fiatal tehetség váratlanul jutott lehetőséghez, miután a Salt Lake City-i versenyen Sziklási András bukott, s bár sérülése nem súlyos, mivel korcsolyázni nem tud, Talabos csatlakozott a csapathoz Kanadában.

Ami a váltókat illeti, a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összetételű férfiváltó elődöntőbe jutott, ugyanez a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Lockett Deanna, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női, valamint a Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételben futó vegyes váltónak nem sikerült.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik