nemzetisport.hu 2020.01.23 08:15

Rp. gyorskori Eb: megvannak a magyar egyéni indulók

Bánhidi Ákos a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatvezetője megnevezte a pénteken kezdődő debreceni Európa-bajnokság egyéni indulóit.

 

Lockett Deanna szeptember óta versenyez magyar színekben (Fotó: HUNSKATE Média)

Mindig az előző év adott világversenyének összetett rangsora jelöli ki, hogy egy-egy ország hány versenyzőt indíthat az egyéni távokon a világ- és Európa-bajnokságon.

Tavaly, a dordrechti kontinensviadalon minden idők legjobb szerepelését produkálta a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott – a mieink négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek Hollandiában.

Akkor különösen a férfiak húztak bele, hiszen Liu Shaolin Sándor – a magyar short track történetében először – megnyerte az összetett versenyt, öccse, Shaoang pedig a második helyen végzett, ez egyben azt is jelentette, hogy a pénteken kezdődő debreceni kontinensviadalon a maximális három versenyzőt küldheti harcba Bánhidi Ákos csapatvezető.

Az edzők döntése értelmében a Főnix Csarnokban az egyéni távokon Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger Cole léphet jégre.

A tavalyi eredmények alapján a nők között két versenyzőt indíthatnánk, ám a magyar csapat élt a rendező ország számára biztosított lehetőséggel, így a hölgyek között is három magyarnak szurkolhatunk: Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Lockett Deanna kapott bizalmat a szakmai stábtól.

Lockett Deanna szeptember óta versenyez magyar színekben – az ausztrál lány első Európa-bajnoksága lesz a debreceni. A kontinensviadal január 24-től január 26-ig tart.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.