Rp. gyorskorcsolya-vb: negyedik a férfi váltó Szöulban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 09:32
A magyar férfi váltó negyedikként zárt a rövid pályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságának vasárnapi zárónapján, amelyen Liu Shaolin Sándor bronzérmet nyert összetettben.

A férfi váltók fináléjában a magyaroknak a kanadaiakkal, a házigazda dél-koreaiakkal, valamint a kínaiakkal kellett megküzdeniük. Az 5000 méteres viadalon a Liu testvérek, valamint Knoch és Burján Csaba által alkotott csapat szinte végig a negyedik helyen haladt, a kiváló hétvégét záró Liu Shaolinnak a hajrában már nem maradt ereje arra, hogy előzzön. Győztek a kínaiak Kanada és a Koreai Köztársaság előtt.

A magyarok így négy érmet nyertek a vb-n, Liu Shaolin két medálja mellett öccse, Shaoang 1500 méteren ezüst-, 500-on pedig bronzérmet szerzett még szombaton. Minderről bővebben ide kattintva olvashat!

A hazai szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint a válogatott hétfőn 19.40 perckor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre, fogadásukra a szurkolókat is várják, a szövetség vezetése pedig a csapatot érintő külön bejelentéssel készül az eseményre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik