KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2020.06.04 19:49 Frissítve: 2020.06.04 21:35

Rp. gyorskori: Újra olimpiát akarok nyerni – Liu Shaolin Sándor

Újra a pályán: ugyan még csak hokikorcsolyát húztak a short track csapat tagjai, de végre ismét jégen gyakorolnak legjobbjaink.

 

Liu Shaolin Sándor (balra) újra olimpiai bajnok lenne
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
(Fotó: Tumbász Hédi)

Hokikorcsolya, bot és labda és a short trackesek – igen, nem tévedés: a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a szezon során is az öltözőben hagyják néha a hosszú pengés korcsolyát, és egyfajta kikapcsolódásként bandyznek a jégen.

VÉLEMÉNYEK

JÁSZAPÁTI Petra, vb-ezüstérmes: „Szeretünk bandyzni, ilyenkor még mindannyian örülünk, hogy nem a versenykorcsolyát kell felhúznunk, jobb fokozatosan visszatérni a jégre. Már megszoktuk, hogy a fiúkkal együtt játszunk, és figyelnek is ránk, úgyhogy félelem nincs bennünk ilyenkor.”

LIU Shaoang, olimpiai bajnok: „Tényleg szoktunk figyelni a lányokra, bár én azért ma is megcéloztam Petra fejét – tudtam, hogy úgysem találom el, úgyhogy nem lehetett félnivalója. Szeretünk bandyzni, ráadásul addig játszunk, amíg kedvünk van, ez tényleg más, mint a short track edzés.”

Mentálisan és fizikailag is jót tesz a versenyzőknek a bandy. Egyfelől megtöri az edzések monotonitását, segíti a csapatépítést, másfelől komoly terhelést is jelent, hiszen a helyzetváltoztatások, az állandó megindulások a jégen kellően elfárasztják őket” – mondta el Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere.

Ami kifejezetten feltűnő volt csütörtökön délután a Gyakorló Jégcsarnokban, hogy mindenki, de tényleg mindenki fülig érő szájjal korcsolyázott fel a pályára, és az ötven percnyi mozgás során a mosoly ott maradt az arcokon – akkor persze nem feltétlenül, amikor kapusként valaki akár védhetett is volna, helyette viszont az ellenfél ünnepelhetett gólt...

Az első találatot Liu Shaolin Sándor jegyezte: félpályáról küldte a kapuba a labdát, s amikor a jégcsarnok lelátóján néhányan tapsolni kezdtek, az éppen kapuban álló Sziklási András bizony szúrós szemekkel csendesítette le az éljenzőket.

Az idősebbik Liu testvér egyébként hihetetlenül elszántan dolgozik immár hetek óta, azt mondja, a karantén időszaka alatt volt ideje gondolkozni, kicsit „irányba” állítania az életét, így egyáltalán nem fél beszélni a céljairól.

Újra olimpiát akarok nyerni, a következő két évben csak erről fog szólni az életem” – jelentette ki magabiztosan Liu Shaolin.

Elszántságában partnerekre is talált, hiszen társaiban is buzog a munkakedve – nem véletlenül.

A tervezett négy helyett hat hetesre nyúlt a pihenő, ám mert otthon mindenki elkezdett dolgozni, kiváló állapotban tértek vissza a short trackesek a Gyakorló Jégcsarnokba.

Motivált mindenki, pedig még mi sem tudjuk, elindul-e a szezon, nincs információnk arról, lesznek-e versenyek ősszel, s ha igen, hol és milyenek – jegyezte meg Bánhidi Ákos. – Egy élsportoló tudja, miért dolgozik, miért kel fel naponta, ezen nem változtat az sem, hogy a járvány, amely mostanra ráadásul lecsengőben van, felülírt néhány dolgot. Kapkodnunk nem kell, de dolgozunk rendületlenül – egyelőre a tavalyi menetrendet alapul véve, ám természetesen ezen rögtön módosítunk, ha változik a helyzet.”

A csapat majdnem teljes létszámban tért vissza a jégre (jövő héten már az igazi short track edzések is elkezdődnek) – két hiányzó akadt csütörtökön: Krueger John-Henry éppen ezen a napon érkezett vissza Amerikából, rá három koronavírusteszt vár, vagyis nagyjából két hét múlva ő is bekapcsolódhat a munkába, addig pedig egyénileg készülhet, Lockett Deanna viszont csak júliusban térhet vissza Ausztráliából.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.