HIRDETÉS
Kovács Erika
Kovács Erika
2018.07.18 09:14 Frissítve: 2018.07.18 12:41

Rp. gyorskorcsolya: szakított Liu Shaolin és Elise Christie

Majdnem három évig tartott, és nagyon sok mindent kibírt – azt feltétlenül, hogy a szereplők más-más országban laktak –, ám a történet véget ért: nemrégiben szakított egymással Liu Shaolin Sándor és Elise Christie, a rövid pályás gyorskorcsolyázás jelenének két meghatározó szereplője.

 

Olimpiai bajnokunkat nemigen kell bemutatni senkinek, sokunknak beugrik a neve hallatán a csibészes mosoly, a „szemöldökigazítás” minden rajt előtt, meg persze az a szenzációs utolsó két kör Pjongcsangban, és az öröm, amikor Shaolin elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot, és ünnepelte társaival Magyarország első téli olimpiai bajnoki aranyát.

Elise Christie is nagy név, háromszoros világbajnok, más kérdés, hogy akárcsak a szocsi olimpia, a pjongcsangi is rendkívül balszerencsésen alakult számára.

Szakított egymással Liu Shaolin Sándor és Elise Christie, a rövid pályás gyorskorcsolyázás jelenének két meghatározó szereplője

És a pechszéria folytatódott, előbb azt volt kénytelen tudomásul venni, hogy a brit szövetség nem támogatja tovább szeretett sportágát, utóbb pedig azt, hogy magyar kedvese úgy döntött, folytassák inkább külön utakon.

„A távolság és az, hogy keveset tudtunk találkozni, sok nehézséget okozott, voltak nézeteltéréseink is, ezért jutottunk arra az elhatározásra, hogy inkább nem folytatjuk tovább” – nyilatkozta nagyon diplomatikusa Liu Shaolin Sándor.

2019.03.20 21:56:44

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok svéd játékos a sakkhoz hasonlítja sportágát.

2019.03.18 18:12:59

Téli sportok VINCZE SZABOLCS

Három téli olimpiára jutott ki a legjobb magyar sílövő, aki sportpályafutása harminc éve alatt végig dolgozott, hogy szponzorálja önmagát.

2019.03.15 23:15:28

Téli sportok BÁNKI JÓZSEF

ALAPVONAL. A Fradi nyitott klub, fajra, felekezetre való tekintet nélkül mindenkit saját gyermekének tart, a hatalmas népszerűség, a szenvedély és az elementáris erejű összetartozás pedig gyakran kisebbrendűségi érzést kelt az ellenfelekben, riválisokban.

2019.03.09 13:38:23

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Szófia)/NSO

A döntőben rossz rajt miatt parancsolták le a pályáról olimpiai bajnokunkat a szófiai vb-n.

2019.02.21 23:28:21

Téli sportok N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nykänen, a nyughatatlan zseni a kilencvenes évektől elhatalmasodott állapot következményének lett az áldozata alighanem. Annak a viszonyrendszernek, amelyben a siker parancsa az egyetlen mérce, s amelyre nem készítette fel senki. Őt, aki utánozhatatlan volt a sáncon, ám semmi máshoz nem értett igazán.