Rp. gyorskorcsolya: Szabó Tünde meglátogatta a válogatottat

Vágólapra másolva!
2020.07.07. 12:04
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségbe látogatott el kedden délelőtt Szabó Tünde – az államtitkár megtekintette az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track válogatott edzését.
Szabó Tünde ellátogatott a rövid pályás gyorcskorcsolyázók edzésére (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Szabó Tünde ellátogatott a rövid pályás gyorcskorcsolyázók edzésére (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

A rövid pályás gyorskorcsolyázók az öltözőben, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői, élükön Kósa Lajos elnök és Váradi Orsolya ügyvezető igazgató, a Gyakorló Jégcsarnok előterében készülődött – mindannyian vártak, mégpedig nem is akárkit, hiszen kedden délelőtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár látogatta meg a jeges sportág képviselőit.

Az üdvözlés utáni pillanatokban, és még a Gyakorló Jégcsarnokon kívül máris a jövőről esett szó, hiszen Kósa Lajos elnök megmutatta Szabó Tünde államtitkárnak, hol is épülhet fel a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

A jövőből ezt követően a jelenbe csöppent a látogató, hiszen az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track csapat tagjai már a nemrégiben megújult jégen köröztek – az illusztris társasághoz természetesen többségük a palánk mellé korcsolyázott: a kötetlen beszélgetés során szó esett a múltról, de Liu Shaolin Sándor például az új kesztyűit is megmutatta az államtitkár asszonynak.

Míg a versenyzők a jégen köröztek, Szabó Tündét vendéglátói végigvezették a jégcsarnokon.

„Fontos, hogy testközelből is lássuk a sportolókat, a munkájukat, itt a korcsolyázóknál kifejezetten sportolócentrikus a felkészülés – mondta el az államtitkár. – Szerintem ez a legfontosabb. Ha rájuk figyelünk, ha megteremtjük a felkészülésükhöz szükséges hátteret, körülményeket, feltételeket, csak akkor lehet sikereket elérni. Volt alkalmam néhány szót váltani az edzőkkel is, mindannyian elkötelezettek és motiváltak, de ez elmondható a sportolókról is. Liu Shaolin Sándor azt mondta nekem, hogy a koronavírus-járvány miatt leállás idején még motiváltabbá vált, hiszen volt ideje rendezni a gondolatai, és újabb célokat tűzött ki maga elé. Szerencsére a short trackeseket nem érintette annyira a járvány, hiszen éppen a pihenőjükre esett a leállás nagyobb része. Persze, nekik is elmaradt egy világbajnokságuk, de ennél talán fontosabb, hogy az olimpiai ciklus felénél ismét teljes erőbedobással tudnak készülni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik