K. E. 2020.07.07 12:04 Frissítve: 2020.07.07 15:11

Rp. gyorskorcsolya: Szabó Tünde meglátogatta a válogatottat

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségbe látogatott el kedden délelőtt Szabó Tünde – az államtitkár megtekintette az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track válogatott edzését.

Szabó Tünde ellátogatott a rövid pályás gyorcskorcsolyázók edzésére (Fotó: Dömötör Csaba) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A rövid pályás gyorskorcsolyázók az öltözőben, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetői, élükön Kósa Lajos elnök és Váradi Orsolya ügyvezető igazgató, a Gyakorló Jégcsarnok előterében készülődött – mindannyian vártak, mégpedig nem is akárkit, hiszen kedden délelőtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár látogatta meg a jeges sportág képviselőit.

Az üdvözlés utáni pillanatokban, és még a Gyakorló Jégcsarnokon kívül máris a jövőről esett szó, hiszen Kósa Lajos elnök megmutatta Szabó Tünde államtitkárnak, hol is épülhet fel a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

A jövőből ezt követően a jelenbe csöppent a látogató, hiszen az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track csapat tagjai már a nemrégiben megújult jégen köröztek – az illusztris társasághoz természetesen többségük a palánk mellé korcsolyázott: a kötetlen beszélgetés során szó esett a múltról, de Liu Shaolin Sándor például az új kesztyűit is megmutatta az államtitkár asszonynak.

Míg a versenyzők a jégen köröztek, Szabó Tündét vendéglátói végigvezették a jégcsarnokon.

„Fontos, hogy testközelből is lássuk a sportolókat, a munkájukat, itt a korcsolyázóknál kifejezetten sportolócentrikus a felkészülés – mondta el az államtitkár. – Szerintem ez a legfontosabb. Ha rájuk figyelünk, ha megteremtjük a felkészülésükhöz szükséges hátteret, körülményeket, feltételeket, csak akkor lehet sikereket elérni. Volt alkalmam néhány szót váltani az edzőkkel is, mindannyian elkötelezettek és motiváltak, de ez elmondható a sportolókról is. Liu Shaolin Sándor azt mondta nekem, hogy a koronavírus-járvány miatt leállás idején még motiváltabbá vált, hiszen volt ideje rendezni a gondolatai, és újabb célokat tűzött ki maga elé. Szerencsére a short trackeseket nem érintette annyira a járvány, hiszen éppen a pihenőjükre esett a leállás nagyobb része. Persze, nekik is elmaradt egy világbajnokságuk, de ennél talán fontosabb, hogy az olimpiai ciklus felénél ismét teljes erőbedobással tudnak készülni.”

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.