MTI/NSO 2019.04.30 18:33 Frissítve: 2019.04.30 21:56

Rp. gyorskorcsolya: sikeres volt a jégpróba Debrecenben

Sikeres volt a jégpróba a debreceni Főnix Csarnokban, ahol jövő január 24. és 26. között rendezik meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.

Rövid pályás gyorskorcsolyázóink tesztelték a debreceni jeget (Fotó: Micheller Szilvia)

 

„Jól bírja a terhelést a jég” – jelentette ki Schulek Csaba, a magyar szövetség ügyvezetője, miután kedd délelőtt az utánpótlás-válogatott sportolói, majd a budapesti szinkronkorcsolyázók tesztelték a felületet.

A nemzetközi szövetség (ISU) képviseletében Hugo Herrnhof sportigazgató szemrevételezte a kontinensviadal helyszínét, az olaszországi szakember elégedetten értékelte a látottakat.

„Először vagyok Debrecenben, de a csarnok méretében és adottságaiban is ideálisnak tűnik arra, hogy otthont adjon az Európa-bajnokságnak. Csak apró változtatásokra, fejlesztésekre lehet szükség” – mondta az MTI-nek Herrnhof, aki hozzátette, reményei szerint telt ház és kiváló hangulat várja majd a versenyzőket, tekintve, hogy Magyarország jelenleg az egyik legsikeresebb európai nemzet a sportágban.

Az olasz rövid pályás gyorskorcsolyaváltóval 1988-ban világ- és 1994-ben olimpiai bajnok sportvezető lehetséges fejlesztésként a nagyobb kivetítőt említette példaként, de mint megjegyezte, jelenleg a csarnok adottságait vizsgálja, hogy minek hol lesz a helye, a részletekről majd csak augusztusban tárgyalnak a szervezőbizottsággal.

Jövőre a debreceni Főnix Csarnokban rendezik az Európa-bajnokságot (Fotó: Micheller Szilvia)

A magyar szövetség a jeges majálison azt is bejelentette, hogy Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Knoch Viktor személyében az eseménynek három olyan korábbi versenyző lesz az arca, akik egy éve a pjongcsangi olimpián még versenyzőként szerepeltek, azóta viszont a visszavonulás mellett döntöttek.

„Talán nem titok, egy szövetségi ülésen én vetettem fel az Eb-pályázat ötletét. Jót tesz a sportágunknak a hazai rendezés, én pedig szívesen segítek bármiben és bárhol – immár a palánk külső oldalán” – mondta a férfiváltóval olimpiai bajnok Knoch.

„Kicsit fáj, hogy nem a mi időnkben rendeztünk Európa-bajnokságot, mert én személy szerint tele vagyok Eb-érmekkel, jó lett volna magyar közönség előtt futni egy kontinensviadalon” – mondta Heidum, aki szerint ez jó alkalom arra, hogy az egész sportágat megismertessék a szurkolókkal.

A jeges majális keretében délután a felkészülését múlt héten a mátraházi edzőtáborban megkezdő felnőttválogatott is kipróbálja a jeget.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.

2020.02.01 08:10:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Európa-verő short trackeseink kínai edzőnője mindenkinek átadná a győzelem tudományát.

2020.01.29 18:35:52

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Felfrissíti tagjainkat, erősíti tüdőnket, nemesíti magatartásunkat a korcsolyázás.