Rp. gyorskorcsolya: sikeres volt a jégpróba Debrecenben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 18:33
null
Rövid pályás gyorskorcsolyázóink tesztelték a debreceni jeget (Fotó: Micheller Szilvia)
Sikeres volt a jégpróba a debreceni Főnix Csarnokban, ahol jövő január 24. és 26. között rendezik meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságát.

 

„Jól bírja a terhelést a jég” – jelentette ki Schulek Csaba, a magyar szövetség ügyvezetője, miután kedd délelőtt az utánpótlás-válogatott sportolói, majd a budapesti szinkronkorcsolyázók tesztelték a felületet.

A nemzetközi szövetség (ISU) képviseletében Hugo Herrnhof sportigazgató szemrevételezte a kontinensviadal helyszínét, az olaszországi szakember elégedetten értékelte a látottakat.

„Először vagyok Debrecenben, de a csarnok méretében és adottságaiban is ideálisnak tűnik arra, hogy otthont adjon az Európa-bajnokságnak. Csak apró változtatásokra, fejlesztésekre lehet szükség” – mondta az MTI-nek Herrnhof, aki hozzátette, reményei szerint telt ház és kiváló hangulat várja majd a versenyzőket, tekintve, hogy Magyarország jelenleg az egyik legsikeresebb európai nemzet a sportágban.

Az olasz rövid pályás gyorskorcsolyaváltóval 1988-ban világ- és 1994-ben olimpiai bajnok sportvezető lehetséges fejlesztésként a nagyobb kivetítőt említette példaként, de mint megjegyezte, jelenleg a csarnok adottságait vizsgálja, hogy minek hol lesz a helye, a részletekről majd csak augusztusban tárgyalnak a szervezőbizottsággal.

Jövőre a debreceni Főnix Csarnokban rendezik az Európa-bajnokságot (Fotó: Micheller Szilvia)
Jövőre a debreceni Főnix Csarnokban rendezik az Európa-bajnokságot (Fotó: Micheller Szilvia)

A magyar szövetség a jeges majálison azt is bejelentette, hogy Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Knoch Viktor személyében az eseménynek három olyan korábbi versenyző lesz az arca, akik egy éve a pjongcsangi olimpián még versenyzőként szerepeltek, azóta viszont a visszavonulás mellett döntöttek.

„Talán nem titok, egy szövetségi ülésen én vetettem fel az Eb-pályázat ötletét. Jót tesz a sportágunknak a hazai rendezés, én pedig szívesen segítek bármiben és bárhol – immár a palánk külső oldalán” – mondta a férfiváltóval olimpiai bajnok Knoch.

„Kicsit fáj, hogy nem a mi időnkben rendeztünk Európa-bajnokságot, mert én személy szerint tele vagyok Eb-érmekkel, jó lett volna magyar közönség előtt futni egy kontinensviadalon” – mondta Heidum, aki szerint ez jó alkalom arra, hogy az egész sportágat megismertessék a szurkolókkal.

A jeges majális keretében délután a felkészülését múlt héten a mátraházi edzőtáborban megkezdő felnőttválogatott is kipróbálja a jeget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik