Rp. gyorskorcsolya Eb: női ezüst és férfibronz a váltóknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.14. 15:51
A Drezdában rendezett rövid pályás gyorskorcsolya Eb a vasárnapi 1000 méteres negyeddöntős és elődöntős futamokkal, illetve döntőkkel, valamint a staféták fináléjával zárult. A mieink jól szerepeltek, Bácskai Sára a nőknél az összetett 7. helyén végzett, míg a váltóknál a lányok ezüstérmet szereztek.

A női 3000 méteres szuperdöntőben az összetett első nyolc helyezettje indulhatott, köztük a szám előtt a hetedik helyen álló Bácskai Sára is. A magyar lány taktikus versenyzéssel végig az élmezőnnyel tartott, végül a negyedik helyen ért a célba, így összetettben a 7. helyen zárta az Európa-bajnokságot – az olasz Arianna Fontana második lett, ezzel megvédte összetett Európa-bajnoki címét.

A női váltók 3000 méteres küzdelmében a magyar egységben Bácskai nem kapott helyet, így a mieinkHeidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra összetételben vágtak neki a távnak az oroszok, a franciák és a németek ellen. Tőlünk Keszler kezdett, aki hamar az élre állt, és fél távig a lányok nem is adták ki a vezetést a kezükből.

Utána ugyan a franciák próbálkoztak az előzéssel, de sikertelenül. Nyolc körrel a vége előtt a német váltó elesett, ettől függetlenül Kónya Zsófia őrizte a magyar előnyt. Öt kör volt hátra, amikor a franciák is rontottak, tehát kétszereplősre csökkent a verseny az Eb-címért. Három körrel a vége előtt aztán az oroszok egy szemfüles manőverrel beugrottak az élre, és a magyar lányok hiába igyekeztek, már nem sikerült visszavenni az első helyet, a magyar váltó így a második helyen zárt.

A férfiak 5000 méteres stafétájában a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású magyar váltó a lányokkal szemben nem állt azonnal az élre, bő fél távig az olaszok mögött a második helyen haladt. A verseny utolsó harmadához érve sikerült az élre kerülnie csapatunknak, ám a hajrára fordulva a hollandok felőrölték a mieink erejét, és átvették a vezetést.

Néhány körrel a vége előtt a magyar váltó még az utolsó helyre is lecsúszott, ám végül sikerült az olaszokat megelőzni, így a győztes holland és a második orosz staféta mögött megszerezte a bronzérmet.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DREZDA)
NŐI VÁLTÓ 3000 M
1. Oroszország 4:11.462
2. Magyarország 4:11.582
3. Franciaország 4:18.935

FÉRFIVÁLTÓ 5000 M
1. Hollandia 6:36.198
2. Oroszország 6:36.273
3. Magyarország 6:36.348

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik