Rp. gyorskori Eb: „Ez a Liu Brothers!” – Shaoang a piros sisakban

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 19:38
null
Liu Shaolin Sándor 500-on, Liu Shaoang 1500-on nyert Eb-aranyérmet szombaton Debrecenben (Fotó: Szabó Miklós)
Liu Shaoang egy arany- és egy ezüstéremmel, fivére, Liu Shaolin Sándor egy aranyéremmel zárta a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napját. Amíg 500-on összejött a kettős siker, az 1500-as döntőben elesett Liu Shaolin Sándor, ami miatt kissé bánatos volt a testvérpár – Shaoang viszont a piros sisak miatt is bizakodva várja a vasárnapi folytatást.

 

MINIINTERJÚ LIU SHAOANGGAL

– Nem tudott őszintén mosolyogni az ezerötszázas sikere után.
– Nem, mert éppen úgy, mint egy évvel ezelőtt, a dordrechti kontinenviadalon, ezúttal is a kettős győzelem volt a célunk. Örültem én az aranyéremnek, de azért volt bennem némi szomorúság, hiszen Shaolin az utolsó körben...

– Beszélt a bátyjával az ötszázas döntő előtt? Volt valamiféle taktika?
– Csak keveset. Mindenki saját magára koncentrált, de jól is alakult számunkra a sprinttáv döntője, hiszen Shaolin rögtön az élre állt, én pedig igyekeztem neki segíteni azzal, hogy fárasztottam a vetélytársakat. Valami ilyesmit szerettünk volna ezerötszáz méteren – ez a Liu Brothers! Ráadásul mindez egy ilyen fantasztikus közönség előtt sikerült, egyszerűen hihetetlen az a hangulat, amely a Főnix Csarnokban uralkodik.

– Öné a piros sisak, vagyis vezeti az összetett versenyt, innentől már egyértelműen az a cél, hogy meg is tartsa azt?
– Mindig az a cél, hogy a legjobb legyek. Ha már „ideadták” nekem ezt a piros sisakot, nem nagyon szeretném levenni a fejemről.

MINIINTERJÚ LIU SHAOLIN SÁNDORRAL

– Az az ezerötszázas döntő nem úgy sikerült, ahogy szerette volna...
– Elég bosszantó volt, hogy az utolsó körben kitört a jég alattam, meg lehetett volna csípni a második vagy harmadik helyet. Az ilyen perceket szeretem egyedül megélni, nem szeretem, ha beszélnek hozzám, mert azt semmiképpen sem akarom, hogy bárki is sajnáljon. Csalódott voltam, ám én csak úgy tudok továbblépni ilyenkor, ha békén hagynak.

– Aztán hogyan kattant át minden, és lett ebből ötszázon egy Eb-arany?
– Nem néztem senkire, bezárkóztam, de nem sokkal később inkább elkezdtem mosolyogni, és próbáltam át- és megélni a Főnix Csarnokban uralkodó hangulatot, jött is a jókedv.

– Meg a győzelem.
– Ötszázon vezetem a világranglistát, egyszerűen nem lehetett más célom, csak a győzelem, még egy ilyen rosszul sikerült ezerötszázas döntő után sem. Boldog vagyok, hogy Ádó nyert ezerötszázon, és annak is, hogy ötszázon mögöttem ért célba – nekem így kerek minden, Ádó nélkül nem vagyok teljes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik