K. E. 2020.09.29 18:13 Frissítve: 2020.09.29 18:15

Rövid pályás gyorskorcsolya: újra elhalasztják az ob-t

Immár második alkalommal kénytelen elhalasztani a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség a short trackesek országos bajnokságát.

Újra elhalasztották a rövid pályás gyorskorcsolya ob-t (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)

Vajon mi lesz a nyerő dátum?

Eredetileg szeptember 19–20-án rendezték volna meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók magyar bajnokságát, azt a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elhalasztotta, mondván a nemzetközi versenyszezon sem indult el, nincs túl sok értelme az ob megrendezésének.

Az új időpont október 11–12. lett, de biztos, hogy jövő hétvégén sem kerül sor az országos bajnokságra – az ok természetesen a koronavírus-járvány.

„Három versenyzőnk koronavírus-tesztje lett pozitív a közelmúltban, a rehabilitációjuk az orvosi stáb kezében van: szigorúan meghatározott protokollt követően állhatnak újra edzésbe, s mivel a magyar bajnokság egyben kvalifikációs verseny is, vagyis azon a sportolók kivívhatják a helyüket a világversenyekre utazó csapatba, szeretnénk mindenki számára azonos esélyeket biztosítani” – indokolta a döntést Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazatának sportizgatója.

Mint ismert, szeptember közepén három válogatott short trackes tesztje lett pozitív, közülük Liu Shaolin Sándor ki is állt a nyilvánosság elé.

„Bánt ez az egész: tényleg azt hittem, mindent megteszek azért, hogy ne kapjam el a vírust, úgy véltem, az óvintézkedésekkel, az odafigyeléssel, az elővigyázatossággal ki lehet védeni a fertőzést – úgy látszik, mégsem...” nyilatkozta akkor lapunknak az olimpiai bajnok.

Szerencsére ő és két társa egyaránt tünetmentesen vészelte át a karantén időszakát, jelenleg pedig a visszatérésük feltételéül szabott vizsgálatokon esnek át. Ha az orvosok mindent rendben találnak náluk, visszatérhetnek a Gyakorló Jégcsarnokba.

A halasztásról igen, új időpontról viszont nem döntött a MOKSZ, s leginkább azért nem, mert a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) a héten várhatóan határoz a short trackesek világkupa-sorozatának decemberi ázsiai, vagyis harmadik és negyedik állomásáról – mint ismert, az ISU augusztus végén a vk-sorozat két kanadai viadalának törléséről döntött.

Az elmaradt bajnokság idejére, vagyis október második hétvégéjére a MOKSZ egy tesztversenyt tervez, ám hogy azt mely korosztályok számára, milyen programmal rendezi meg, csak később dönt a szövetség.

2020.10.16 10:14:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Liu Shaolin Sándor: Kiváló formában voltam a pozitív teszt előtt, jól mentek az edzések, szeretnék ismét olyan állapotban lenni.

2020.09.21 09:35:42

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Jászapáti Petra short trackes létére három aranyat nyert a pályakerékpáros ob-n – és levonta a tanulságokat is.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.