Riesch és Poutiainen között az óra sem döntött

Vágólapra másolva!
2011.01.11. 21:39
null
Maria Riesch útban a holtversenyben aratott győzelem felé (Fotó: Reuters)
Címkék
Az ausztriai Flachauban műlesikló futammal folytatódott a nők alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet holtversenyben az összetett világkupában is vezető német Maria Riesch és az első futamot megnyerő finn Tania Poutiainen szerezte meg. A dobogó harmadik fokára a francia Nastasia Noens állhatott fel.
Az első futamban a finn Poutiainen volt a leggyorsabb 49.90-es idejével, 21 századdal megelőzve a francia Noenst és 41-gyel az összetett világkupában vezető német Riescht. Utóbbi számára jó hír volt az is, hogy barátnője, egyben legnagyobb riválisa, az amerikai Vonn már az első futam során elvérzett, azaz kiesett.


Poutiainenhez képest még a hatodik helyezett osztrák Zettel volt még egy másodpercen belül, a legutóbbi három műlesikló futamot megnyerő honfitársnője, Marlies Schild viszont csak a 11. lett 1.4 másodperces hátránnyal. A hazaiak egyik reménysége ráadásul a második sorozatban túl sokat kockáztatott, és emiatt aztán el is hasalt.

Amikor a másik osztrák, Zettel következett, akkor a szlovák Zuzulova állt az élen, aki az addigi leggyorsabb második futamot is produkálta 52.83-as idővel. A hazai szurkolók bíztatása közepette azonban az osztrák lány 35 századot javított a futamidőn és természetesen a vezetést is átvette.

A svéd Borssen nem is tudta megelőzni, az olasz Mölgg pedig már a legelső kaput a lába közé kapta. Ekkor következett Maria Riesch, aki aztán remek futamot produkálva 82 százados előnyre tett szert. Fel is volt adva a lecke a francia Noensnek, aki végül 52 századdal ki is kapott, de így is pályafutása legjobb eredményét érte el.

Már csak Poutiainen volt hátra, aki azonban valósággal nekirontott a pályának, s az első szakaszon növelte is előnyét, ám a táv második felében az fokozatosan csökkent, a célban pedig pont ugyanannyit mutatott, mint a németé. Így aztán a két hölgy holtversenyben állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A győzelemnek köszönhetően Riesch előnye az összetett világkupában már majdnem kétszáz pont a most kieső Lindsey Vonnal szemben, míg Poutiainen egészen a harmadik helyig lépett előre.

ALPESISÍ-VK, FLACHAU (AUSZTRIA)
NŐI MŰLESIKLÁS  
1. Maria Riesch (német)  
és Tania Poutiainen (finn) 1:42.52
3. Nastasia Noens (francia) +0.52
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Maria Riesch (német) 1023
2. Lindsey Vonn (amerikai) 827
3. Tania Poutiainen (finn) 580

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik