Pjongcsang 2018: úgy néznek ki, mint egy paintballcsata vesztesei

Vágólapra másolva!
2018.01.28. 11:52
null
Pjongcsangra újabb dizájnnal jelentkeznek a norvégok (Forrás: Facebook)
Látványorgiából továbbra is jelesre vizsgázik a norvég curlingválogatott, amely ismét színpompás felszerelésben készül a téli olimpiára.

 

 

A sportág hagyományaival először 2010-ben, Vancouverben szakított a csapat, amikor úgy döntött, a hagyományos fekete-fehér egyenruhák helyett inkább az amerikai Loudmouth Golf színes nadrágjaiban lép jégre.

Az őrület 2010-ben, Vancouverben kezdődött
Az őrület 2010-ben, Vancouverben kezdődött

 

A váltás kirobbanó sikert aratott, Norvégia ezüstérmet szerzett az olimpián, a játékosok még V. Harald norvég királyt is megajándékozták egy ilyen nadrággal.

„Jómagam a hagyományőrzés híve vagyok, de miután Vancouverben megláttam, tényleg megkedveltem őket. Szörnyű lenne, ha mindegyik csapat ezt viselné, csupán cirkusznak tűnne. De mostanra már a norvég együttes védjegyévé vált” – mondta Kate Caithness, a Nemzetközi Curling-szövetség elnöke négy évvel később.

…majd 2014-ben, Szocsiban folytatódott
…majd 2014-ben, Szocsiban folytatódott

 

Mert bizony Szocsiban újabb kollekcióval jelentek meg a norvégok (akkor csupán az 5. helyet szerezték meg), s a nadrágjuk (!) Facebook-oldala csaknem ötszázezer követővel bír, ami nem elhanyagolható a sportág népszerűsítése érdekében.

Szintén Szocsi
Szintén Szocsi

 

A pjongcsangi kollekció sem visszafogott, ahogy az AP fogalmazott, az egyenruha úgy néz ki, mintha a nemzeti paintballcsata vesztes csapata feszítene benne.

Ezt a ruhát is a négy évvel ezelőtti játékokon viselték
Ezt a ruhát is a négy évvel ezelőtti játékokon viselték

 

„A curling a golfhoz hasonló hagyományokkal bír, így amikor elkezdtünk színes nadrágban játszani, mindenki felkapta a fejét, hiszen megtörtünk egy tradíciót” – nyilatkozta Christoffer Svae, aki Thomas Ulsrud, Haavard Peterson és Torger Nergaard társaságában készül a játékokra.

Pjongcsang 2018
Pjongcsang 2018

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik