Pjongcsang 2018: feszültség a közös koreai női jégkorongcsapat körül

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 13:54
Feszültséget gerjesztett a dél-koreai női jégkorong-válogatott tagjai között az a terv, hogy a februári pjongcsangi téli olimpián Észak-Koreával közös csapatot indítson a házigazda, ezért a politikai és sportvezetők azt szeretnék elérni, hogy az engedélyezettnél jóval nagyobb kerettel lehessen ott a tornán az együttes.

A közös válogatott ötletét a múlt héten vetették fel az illetékesek a két ország delegációinak tárgyalásai során. Az észak-koreai oldalról érkező javaslattól a déli tárgyalópartnerek nem zárkóztak el, ám az országban kritikusan fogadták, s most a válogatott kapitánya is kifejezte nemtetszését. A közös válogatott ötletét a múlt héten vetették fel az illetékesek a két ország delegációinak tárgyalásai során. Az észak-koreai oldalról érkező javaslattól a déli tárgyalópartnerek nem zárkóztak el, ám az országban kritikusan fogadták, s most a válogatott kapitánya is kifejezte nemtetszését.

„Ilyen kevéssel a torna előtt bárkit beépíteni a csapatba kicsit veszélyes, elsősorban a válogatott tagjai közötti kémia miatt, mivel a lányok hosszú ideje készülnek már együtt – mondta Sarah Murray, a dél-koreaiak 29 éves amerikai-kanadai szakvezetője. – Azért is nehéz a helyzet, mert a játékosaim úgy érzik, kiérdemelték a helyüket, s hogy ott lehetnek az olimpián. Ezek után új játékosokat betenni biztosan befolyással lenne a sportolóinkra.”

A kedvezőtlen fogadtatás miatt a dél-koreai vezetők jelezték, mindent megtesznek azért, hogy ne legyen negatív hatással a válogatott tagjaira a változtatás, s kérik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy a megengedettnél nagyobb keretet nevezhessenek be a játékokra.

Az egyesített csapat ötletéről – több más mellett – a szerdai (mai) tárgyalások során dönthetnek a felek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik