Nincs több „vita”: Schlierenzauer a legjobb síugró

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 20:17
null
Schlierenzauernek az ötödik hely is elég volt az összetett a vk-sikerhez (Fotó: Reuters)
A kuopiói síugróversenyen eldőlt, hogy Gregor Schlierenzauer nyeri meg az összetett világkupát a 2012–2013-as szezonban. Az osztrák az ötödik helyen végzett, de ez is bőven elég volt a végső diadalhoz a címvédő norvég Anders Bardallal vívott párharcban.

 

Kuopióban óriási esély nyílt Gregor Schlierenzauer előtt, hogy megnyerje a síugrók világkupa-sorozatának összetett versenyét. Ehhez az osztráknak arra volt szüksége, hogy az első tíz között végezzen, vagy hogy a norvég Anders Bardal ne szerezze meg az első két hely valamelyikét. Tekintettel arra, hogy a szezonban Schlieri egymás után szerezte meg a dobogós helyezéseket, nem tűnt valószínűnek, hogy elmarad a bajnokavatás.

Mindazonáltal az első kör inkább Kamil Stochról szólt. A lengyel az első sorozatban, 135 méterrel toronymagasan megelőzött mindenkit. Ez a távolság mindössze fél méterrel maradt el a japán Harada Masahiko 1998-as (!) sáncrekordjáról.

Schlierenzauer a hatodik, Bardal a harmadik pozícióból várhatta a folytatást.

A második körben már nem is kellett megvárni a végeredményt, mert amikor Schlierenzauer leért, már biztossá vált, hogy megszerzi az áhított nagy kristálygömböt. Az osztrák klasszis végül az ötödik lett, Bardal pedig negyedikként zárt. Az első, nagy fölénnyel, Stoch lett.

Schlierenzauer fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban: eddig nyolc viadalon győzött, megelőzte a finn Matti Nykänent a megnyert vk-versenyek örökranglistáján, megvédte címét a Négysáncversenyen, világbajnok lett nagysáncon a válogatottal.

Fejet kell hajtani előtte.

SÍUGRÁS, VK-VERSENY, KUOPIO (FINNORSZÁG)
Nagysánc (127 méter)

1. Kamil Stoch (lengyel) 268.1 pont (135 m, 129 m)
2. Ito Daiki (japán) 257.2 pont (129 m, 132 m)
3. Severin Freund (német) 255.2 pont (129.5 m, 130 m)
Az összetett vk állása (még 4 verseny van hátra)
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 1381 pont – már győztes
2. Anders Bardal (norvég) 912
3. Severin Freund 819

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik