Meglepetés helyett realitás Val Gardenában

Vágólapra másolva!
2010.12.17. 14:42
null
Walchhofer ellenállhatatlanul síelt Val Gardenában (Fotó: Action Images)
Címkék
Michael Walchhofer győzelmével ért véget Val Gardenában a férfiak szuper G-világkupaversenye. Az osztrák klasszis hibátlan síeléssel élete tizenhetedik vk-diadalát aratta. Nagy meglepetés a német Stephan Keppler második helye.

A női verseny elmaradt a franciaországi Val d'Isere-ben a rossz időjárás miatt, így az alpesi sí kedvelői a férfiak szuper óriás-műlesikló világkupaversenyére koncentrálhattak. Az urak számára az olaszországi Val Gardenában rendezték meg a viadalt, méghozzá szélcsendben, ami mindenképpen szerencsésnek bizonyult, hiszen mínusz kilenc fokban versenyezni amúgy sem túl kellemes.

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Stephan Keppler meglepetést szerezhet, hiszen hetes rajtszámmal az élre állt. A német síelő a legnagyobb esélyesek rohamát is állta – egy darabig. A riválisok rendre elmaradtak tőle néhány tizedre, de amikor Michael Walchhofer elindult a lejtőn, már sejteni lehetett, hogy a végső győztest látja a közönség. Minden ellenőrző pontnál jobb volt Kepplernél, folyamatosan növelte az előnyét vele szemben, és a célba már bő fél másodperces előnnyel érkezett meg.

Mivel a Walchhofer után közvetlenül rajtoló norvég klasszis, Aksel Lund Svindal nagy igyekezetében hibázott és kiesett, gyakorlatilag biztossá vált, hogy az osztrák nyer. És valóban, a hátralevők már megközelíteni sem tudták az idejét.

Walchhofer életében harmadszor nyert világkupaversenyt szuper G-ben. Az egyiket éppen itt, Val Gardenában, még 2004-ben, míg a másikat tavaly Val d'Isere-ben húzta be. Elsősorban a gyors számok specialistája, három szuper G-győzelme mellett tizenkétszer győzött lesiklásban és kétszer kombinációban.

Stephan Keppler teljesítménye is megérdemel pár szót. A némettől abszolút váratlan ez a második hely, hiszen korábban még csak a dobogó közelébe sem került a világversenyeken. Legjobb helyezése eddig két nyolcadik pozíció volt a vk-ban.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, VAL GARDENA
Férfi szuper óriás-műlesiklás. A végeredmény
1. Michael Walchhofer (osztrák) 1:34.35
2. Stephan Keppler (német) +0.67
3. Erik Guay (kanadai) +0.81
A szakági vk állása (még 4 verseny van hátra)
1. Michael Walchhofer 149 pont
2. Georg Streitberger (osztrák) 147
3. Tobias Grünenfelder (svájci) 130
Az összetett vk állása (még 30 verseny van hátra)
1. Michael Walchhofer 249
2. Benjamin Raich (osztrák) 238
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 236

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik